Beata Nicholson per Jonines kviečia gaminti lengvai grilinti virtą liežuvį ir daugiau laiko pasilikti bendravimui

Šventės neateina pačios – jas reikia atsivesti už rankos, įsitikinusi laidų vedėja, kulinarijos knygų autorė, „Maximos“ kulinarijos idėjų partnerė Beata Nicholson.

Tačiau ji pabrėžia, kad tam visai nebūtina nusiplūkti organizuojant „Joninių maitinimo departamentą“. Ji kviečia per šias Jonines gaudyti vasarą, o maistą gaminti paprasčiau ir išbandyti naujovišką liežuvio ant grilio receptą.

B. Nicholson pasakoja, kad Joninės jos šeimos ir draugų rate yra laukiamiausias pačių susikurtas ir puoselėjamas vasaros festivalis, kur visi susirenka bendrauti, pramogauti, kur kiekvienas už ką nors būna atsakingas.

Programoje: ežeras, lieptas ir šokinėjimo nuo jo varžytuvės, vainikų pynimas, laužas, dainos, istorijos ir dar – lobio paieškos.

Tradicijos yra tarsi pažadas sau pačiam – reikia truputėlio jėgų jų laikytis, bet galiausiai apima džiugesys ir pilnatvė“, – kalba B. Nicholson, „Maximos“ kulinarijos idėjų partnerė.

Šiemet per Jonines ji kviečia daugiau laiko skirti bendravimui, gaudyti vasaros jausmą ir neapsisunkinti gaminant maistą – juk gausu idėjų bei nebrangių produktų, leidžiančių paruošti nuostabias vaišes greitai ir paprastai.

Vietoje žalios mėsos marinavimo šašlykams B. Nicholson kviečia pabandyti ant grilio kepti jau išvirtą jaučio arba kiaulės liežuvį.

„Siūlau naujovišką ant grilio keptą virto liežuvio receptą, kurį įvertino jau ne vienas. Virš žarijų keptas liežuvis tampa ypač minkštas, beveik tirpstantis burnoje ir visai ne sausas.

Kai kepame jau išvirtą liežuvį, jo svoris nebemažėja – kiek įsigijome, tiek ir turime nuėmę nuo žarijų, taip lengviau planuoti porcijas ir švaistyti mažiau. Be to, virtą liežuvį tereikia pašildyti ir paskrudinti, tad kepimo procesas užtruks vos 10 minučių“, – kalba B. Nicholson.

Vienam alkanam valgytojui reikėtų vieno virto kiaulės liežuvio – tai apie 200 g mėsos. Na, o vieno jaučio liežuvio užtektų 4-5 valgytojams, bet, pasak B. Nicholson, patiekus su keptomis daržovėmis ir salotomis, galima pamaitinti dar daugiau žmonių.

Virtą ir ant žarijų paskrudintą liežuvį B. Nicholson pataria derinti su rūgštesniais, pikantiškais ar net aštriais skoniais, kurie pabrėš mėsos švelnumą.

„Tiks marinuotos ar raugintos daržovės, marinuoti ar šviežiai paraugti agurkėliai, kaparėliai, aitrus pomidorų padažas ar meksikietiško stiliaus salsa su aitriaisiais pipirais ir, žinoma, didelis dubuo gaivių traškių salotų.

Pabandykite keptą liežuvį sukti į lavašą ir patiekti su jogurtiniu žolelių ir česnakų padažu“, – idėjas žeria B. Nicholson ir dalinasi šio ypatingo patiekalo receptu.

Reikės:

Jaučių arba kiaulių liežuvių

Majonezo, aliejaus ar mėgstamo padažo aptepti

Paprikų

Pievagrybių

Svogūnų

Mėgstamų prieskonių mišinio (nebūtina)

Gaminame:

Liežuvius ir daržoves supjaustome panašaus dydžio gabalėliais.

Suveriame ant iešmelių, patepame plonu majonezo ar aliejaus sluoksniu ir pabarstome mėgstamais prieskoniais.

Kepame virš įkaitintų žarijų vis pavartydami, kad apskrustų iš visų pusių – iš viso apie 10 minučių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder