Šviesų festivalis: būdavo ir geriau

(5)

Savaitgalį Klaipėdoje pasibaigė jau 8-asis Klaipėdos šviesų festivalis. Festivalio metu miestiečių orai nelepino, o ir pačios festivalio šviesų instaliacijos lankytojams paliko prieštaringus įspūdžius.

„Ar begali būti blogiau? Kičo, beskonybės, baisios muzikos triumfas Klaipėdoje už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus“, - savo socialinėje paskyroje rašė šokio teatro vadovė Agnija Šeiko.

Tokia pozicija susilaukė ir jos sekėjų palaikymo.

Šviesų festivalį organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorė Eglė Šulskė sako, kad organizuojant renginį stengtasi atsižvelgti į skirtingų visuomenės grupių pomėgius ir interesus.

„Labai smagu buvo matyti besišypsančius vaikų veidus“, - E. Šulskė džiaugiasi, kad šventė buvo įdomi šeimoms su vaikais.

Anot jos, kitokią nei Teatro aikštėje šventės dalį buvo galima pamatyti Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

„Klaipėdos švenčių“ vadovė akcentuoja, kad dar praėjusių metų lapkričio mėnesį dėl ekonominės ir geopolitinės situacijos buvo iškilusi grėsmė, kad šventė gali visai neįvykti.

Tačiau renginį išgelbėjo tiek Savivaldybės, tiek vietos verslo parama šiai tradicijai.

Į nuomones įsiklauso

„Biudžetas šiemet buvo 40 000 eurų (25 proc.) mažesnis nei pernai, o Lietuvoje per tuos metus viskas labai pabrango, menas taip pat“, - sako E. Šulskė.

Už skirtus pinigus gautą rezultatą E. Šulskė vertina teigiamai.

„Menininkų kritiką priimame kaip nuomonę. Į nuomones visada įsiklausome. A. Šeiko dalyvauja mūsų organizuojamos Jūros šventės projektuose“, - sakė E. Šulskė.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė sakė, kad festivalis susidėjo iš keliolikos projektų.

„Daugiausia kritikos susilaukė vienas - “Didikai prie jūros„, kiti buvo nuostabūs“, - vertina E. Deltuvaitė.

Ji sako, kad darbo organizuojant festivalį buvo atlikta labai daug, o neklysta tas, kas nieko nedaro.

„Darbas yra padarytas. Kalbėjomės. Matau, kad organizatoriai išgyvena, įsiklauso į pastabas. Tikiu, kad išvados bus padarytos“, - sako E. Deltuvaitė.

Bus įvertinta

„Būdavo ir geriau“, - diplomatiškai šių metų Šviesų festivalį įvertino Arvydas Cesiulis.

Klaipėdos merą šiomis dienomis pavaduojantis vicemeras A. Cesiulis sako, kad jam pavyko pamatyti ne visas Šviesų festivalio instaliacijas.

„Patiko tai, kas vyko Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, negaliu vertinti viso festivalio“, - „Vakarų ekspresui“ sakė A. Cesiulis.

Anot jo, vertinti turėtų profesionalai. Tačiau tai, kad viešojoje erdvėje pasigirdo nemažai kritikos festivalio kokybei, suprantama, pareikalaus detalaus festivalio įvertinimo. Trečiadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliaus grįžta iš atostogų, tada ir turėtų būti surengtas aptarimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder