Pasaulinę kultūros dieną - susitikimas su klaipėdiečiais menininkais

Asociacija Klaipėdos kultūros bendruomenė balandžio 14-15 d. kviečia paminėti Pasaulinę kultūros dieną ir išvysti tokią Klaipėdą, kokią mato tik klaipėdiečiai menininkai.

Balandžio 14 dieną dešimt menininkų dirbtuvių Klaipėdoje atvers duris ir pakvies į paslaptingą kūrybinę erdvę, kur kvepia dažais, moliu, mėtomis ir veikia kūrybinės galios logika paremta bendrystė.

Užsukę į dirbtuves lankytojai galės patys išbandyti medžiagas, padiskutuoti apie meną, pamatyti dar nebaigtus darbus, susipažinti su procesu ir smagiai, o gal ir kontempliatyviai, praleisti laiką geroje kompanijoje.

Nauja pramoga, kokios Klaipėdoje dar nebuvo, - asmeninis pokalbis kavinėje su filosofu, tapytoju Tomu Kiauka ir aktoriumi Donatu Želviu.

Balandžio 15 dieną 18 val. bare „Herkus Kantas“ vyks Pasaulinei kultūros dienai skirtas šventinis vakaras.

Jo metu bus prisiminti įdomiausi praėjusių metų kultūros įvykiai ir kalbės tie, kurie tuos įvykius sukūrė. Bus paskelbtos Klaipėdos kultūrinio gyvenimo nominacijos: „Metų poetinė siela“, „Ištikimiausias sau ilgalaikio kultūrinio poveikio menininkas“ ir „Metų kaktusas“, neseniai Klaipėdoje patentuota šio augalo naujausia versija.

Menotyrininkė Danguolė Ruškienė pristatys Beno Šarkos fotografijų parodą „Žvilgsnis į šviesų rytojų“.

Vakarą įsiūbuos muzikinė grupė „Hit Kick“. Renginį ves aktorė Kristina Švenčionytė.

Programa

Balandžio 14 d.

17-19 val. keramikos dirbtuvėse (Didžioji Vandens g. 5) susitikimas su dailininku, keramiku Isroildžonu Baroti;

18-22 val. kūrybos studijoje „ParoDūmai“ (Didžioji Vandens g. 5-1) susitikimas su menininke, odos dizainere Jurga Sutkute; tapybos ateljė „ParoDūmai“ (Didžioji Vandens g. 5-3) susitikimas su tapytoja Egle Degutyte-Kontrimiene; keramikos dirbtuvėse „Juk yra, kas nedūžta!“ (Vežėjų g. 2 / Bažnyčių g. 4, įėjimas į pusrūsį iš Bažnyčių g.) susitikimas su menininke Julija Baranova; karpinių dirbtuvėse (Vežėjų g. 2 / Bažnyčių g. 4, įėjimas į pusrūsį iš Bažnyčių g.) susitikimas su grafike, skulptore Natalija Didenko (Ukraina);

18.30-20.30 val. kavinėje „Achtung Baby“ (Aukštoji g. 5) pokalbis prie kavos su tapytoju, filosofu Tomu Kiauka;

18-22 val. keramikos dirbtuvėse „Palik savo pėdsaką ant mėnulio“ (Medžiotojų g. 14A) susitikimas su keramike Jurgita Jurkšaite;

16-18 val. kavinėje „10 Tiltų“ (Turgaus g. 19) pokalbis prie kavos su aktoriumi Donatu Želviu. 18-22 val. tapybos ir tapybos ant šilko studijoje (Smilties Pylimo g. 10 (1 aukštas) susitikimas su dailininke Dalia Čistovaite;

18-19 val. tapybos dirbtuvėse (Danės g. 9) susitikimas su tapytoju Edvardu Malinausku (būtina registracija, tel. 8 616 80407);

18-22 val. tapybos dirbtuvėse (Daržų g. 18, įėjimas iš Aukštosios g., I a., antros durys kairėje) susitikimas su tapytoju Danu Andriulioniu; 18-22 val. fotografijos dirbtuvėse (Tilžės g. 27) susitikimas su fotomenininku Artūru Šeštoku.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder