Medžiotojai ir pranciškonai kviečia paminėti šv. Huberto dieną

Šiandien Lietuvoje ir pasaulyje yra minima šv. Huberto, medžiotojų globėjo, diena. Šia proga Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyks ne tik šv. Mišios. Pajūrio medžiotojai visus susirinkusius vaišins pačių išvirtu šiupiniu.

Šv. Huberto, medžiotojų globėjo, diena minima kiekvienų metų lapkričio 3 dieną. Šią dieną nuo seno Lietuvoje prasidėdavo medžioklės sezonas. Įsigalėjus krikščionybei, Medžioklės diena sutapatinta su šv. Huberto varduvėmis.

Pasak legendos, VIII amžiuje, per medžioklę, jam apsireiškė elnias, tarp kurio ragų nušvito kryžius. Nuo to laiko Hubertas gyvenimą pašventė religijai, o po mirties buvo pripažintas šventuoju.

Medžiotojų globėjo dieną daugelyje Europos bažnyčių aukojamos Mišios. Ši šventė skirta skatinti humaniškos medžioklės tradicijas.

Savo globėjo dieną minės ir pajūrio medžiotojai.

Šiandien (penktadienį) šv. Huberto garbei Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4) vyks Mišios. Jų pradžia - 18 val.

Po jų Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus nariai pakvies visus neskubėti skirstytis ir pasivaišinti.

„Medžiotojai virs šiupinį. Kviečiame visus atvykti, dalyvauti Mišiose ir būtinai po jų paragauti mūsų pačių vietoje išvirto gardaus šiupinio“, - kvietė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Valdemaras Zakaras.

Pasak pranciškonų vienuolio brolio Benedikto Sigito Jurčio, tokie renginiai ypač populiarus Vakarų Europoje.

"Mūsų broliai pranciškonai juos organizuoja Vilniuje ir Kaune. Prieš koronaviruso pandemiją keli tokie renginiai vyko ir Klaipėdoje.

Į juos susirinkdavo labai gausus būrys žmonių. Manau, kad dabar sulauksime ne ką mažesnio visuomenės dėmesio. Pajūryje yra daug medžiotojų. Toks bendruomeniškumas yra sveikintinas.

Ne tik klaipėdiečius, bet ir visus kviečiame į šv. Mišias ir po jų pasivaišinti medžiotojų virtu šiupiniu„, - “Vakarų ekspresui" sakė pranciškonų vienuolis brolis Benediktas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder