Išrinkta populiariausia, gražiausia ir klaipėdietiškiausia uostamiesčio knyga

Baigėsi jau 18-ą kartą organizuotas konkursas „Klaipėdos knyga“. Jis tapo išskirtiniu ne tik dėl rekordinio dalyvių skaičiaus, bet ir atsiradusios naujos nominacijos.

Pasak organizatorių, konkurso „Klaipėdos knyga“ idėja išlieka ta pati - pagerbti Klaipėdos leidėjus ir paskatinti juos leisti knygas, supažindinti visuomenę su jų praėjusiais metais išleistais leidiniais.

"Per šiuos 18 metų knyga patyrė įvairių transformacijų. Jau prieš dešimtmetį labai plačiai buvo kalbama, kad spausdintinė knyga išnyks atsiradus elektroninei ar garsinei knygai. Kalbėta, kad reikia tik 7-10 metų, kad žmogus priprastų prie šių naujovių.

Tačiau šiandien matome, kad, kaip ir viskas gyvenime, taip ir knygos atranda savo vietą, atranda savo gerbėją, o spausdintinė knyga ne tik neišnyko, bet dar garbingai stovi lentynose.

Šiandien čia net 37 leidiniai„, - Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos “Kauno atžalyno" padalinyje vykusį renginį pradėjo bibliotekos direktorė Renata Rudienė.

Šiais metais nominacijas „Populiariausia Klaipėdos knyga“ ir „Gražiausia Klaipėdos knyga“ papildė nauja - „Klaipėdietiška knyga“.

Konkursui pasiūlytas rekordinis knygų skaičius - 37. Varžėsi keturios leidyklos, aštuoni leidėjai ir 14 knygų autorių klaipėdiečių.

Populiariausia uostamiesčio knygą išrinkta Ilonos Ugintės „Žmogus avansu“. Ją išleido spaustuvė „Druka“.

Gražiausią Klaipėdos knygą - Sauliaus Grinkevičiaus kūrinį „Slėpiniai“ išleido Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė. Diplomai įteikti knygos autoriui ir dizainerei Linai Ličkienei.

„Visų pirma dėkojame bibliotekai už šį renginių ciklą, kuris yra labai svarbus Klaipėdos kūrėjams. Ačiū tariame komisijai už skirtą nominaciją“, - laimėjimu džiaugėsi Sauliaus Jokužio leidyklos-spaustuvės vadovė leidybai Aurelija Undžienė.

Nominacijoje „Klaipėdietiška knyga“ nugalėjo buvęs „Vakarų ekspreso“ žurnalistas Martynas Vainorius, debiutavęs knyga „Pasaulio pabaiga ir kiti tarpukario Klaipėdos nutikimai“.

Nugalėtojams prizus kūrė menininkas Saulius Bertulis. Diplomais pasveikinti ir kiti komisijos, bibliotekos pastebėti leidiniai, dizaineriai bei autoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder