Vieniems – piktžolė, kitiems – delikatesas: Nomedos Marčėnaitės dilgėlių sviestas džiugina visus metus

Vieniems – piktžolė, kitiems – delikatesas: Nomedos Marčėnaitės dilgėlių sviestas džiugina visus metus

Būdama sodyboje menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė mėgsta prisirinkti dilgėlių lapelių, iš kurių pagamintu sviestu visus metus gardina sriubas, košes ir padažus. Dilgėlių sviesto receptu ji dalijasi ir su portalo LRT.lt skaitytojais.
Nomeda ne kartą yra pasakojusi, jog mėgsta laiką leisti savo sodyboje, gamtos apsuptyje. Čia būdama ji prisirenka dilgėlių, iš kurių vėliau gamina įdomiausius patiekalus. „Noriu dilgėlių sviesto, sriubos, arbatos! Dilgėlės dar ne tokios įspūdingos, bet tik geriau. Jos vis dar mažutės, ką tik išdygusios – pačios tos“, – sako Nomeda.
Neseniai savo įkurtoje feisbuko grupėje „KirvioKoto turnyras“ ji pasidalijo dilgėlių sviesto receptu, kuriuo mielai sutiko pasidalyti ir su portalo LRT.lt skaitytojais.

Būdama sodyboje menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė mėgsta prisirinkti dilgėlių lapelių, iš kurių pagamintu sviestu visus metus gardina sriubas, košes ir padažus.

Dilgėlių sviesto receptu ji dalijasi ir su portalo LRT.lt skaitytojais.

Nomeda ne kartą yra pasakojusi, jog mėgsta laiką leisti savo sodyboje, gamtos apsuptyje. Čia būdama ji prisirenka dilgėlių, iš kurių vėliau gamina įdomiausius patiekalus. „Noriu dilgėlių sviesto, sriubos, arbatos!

Dilgėlės dar ne tokios įspūdingos, bet tik geriau. Jos vis dar mažutės, ką tik išdygusios – pačios tos“, – sako Nomeda.

Neseniai savo įkurtoje feisbuko grupėje „KirvioKoto turnyras“ ji pasidalijo dilgėlių sviesto receptu, kuriuo mielai sutiko pasidalyti ir su portalo LRT.lt skaitytojais.

 

 

Dilgėlės / N. Marčėnaitės nuotr.

Reikės:

– tiek viršutinių dilgėlių lapelių, kiek turite kantrybės pririnkti (sviestą galima įmesti į šaldiklį ir skanintis sriubas, košes bei padažus visą kitą žiemą);

– poros saujų riešutų (puikiai tinka kedrai, o jei jų neturite, galima naudoti graikinius ar anakardžio riešutus, tinka ir saulėgrąžos);

– poros sviesto pakelių (gal net 3-4, priklauso nuo to, kiek prisirinkote dilgėlių);

– česnako (priklausomai nuo dilgėlių kiekio, tačiau jo gailėti nereikėtų);

– galima įberti kietojo sūrio;

– druskos ir juodųjų pipirų.

 

 

Dilgėlės ir česnakai / N. Marčėnaitės nuotr.

Kaip gaminti?

„Reikia pašildyti sviestą, kad ištirptų ir būtų patogu. Verdančiu vandeniu nuplikytas dilgėles reikia sumalti kartu riešutais, sūriu ir prieskoniais.

Tada gautą masę sutupdau į mažus indelius ir porą palieku šaldytuve, o kitus sumetu į šaldiklį“, – gamybos procesą trumpai nupasakoja Nomeda.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder