V. Uspaskichas vykdo slaptą eksperimentą − ieško būdo, kaip įgauti imunitetą nuo COVID-19

V. Uspaskichas vykdo slaptą eksperimentą − ieško būdo, kaip įgauti imunitetą nuo COVID-19

Ketvirtadienio vakarą LNK televizijos laidoje „Bučiuoju. Rūta“ virė karšta diskusija, kurioje dalyvavo turtingiausi Lietuvos politikai. Kam jiems reikia valdžios, kaip, oficialiai negalėdami užsiimti verslu, jie vis tiek sugeba auginti savo pelnus ir kodėl turtingi politikai, negavę aukščiausių postų, pasitraukia iš Seimo?

Šiomis dienomis ypač aptarinėjamas ilgametis Seimo narys Petras Gražulis save dažnai lygina su paprastu Lietuvos žmogumi. Politiko deklaracijoje − kiek daugiau nei 65 tūkst. eurų privalomo deklaruoti turto. Atrodytų, jog yra kur kas turtingesnių Seimo narių nei P. Gražulis, tačiau nepriklausomas žurnalistas Skirmantas Malinauskas teigia, kad ši suma gali būti tik lašas jūroje skaičiuojant parlamentaro turtus.

„Paduokit mane į teismą, jeigu kalbu netiesą, tačiau jūs pats, Petrai, kai dar dirbau žurnalistu ir kalbėjomės kavinėje, esate pasakęs, kad šaldytų produktų įmonė „Judex“ yra jūsų“, − pasakojo žurnalistas.

„Jeigu paaiškėtų, kad koldūnų įmonė yra Petro, tai reikštų, jog parlamentaras yra milijonierius?“ − žurnalisto klausė laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Šis nedvejodamas atsakė, kad toks turtas tikrai vertas milijonų.

Būtent dėl ryšių su įmone prokuratūra prašo panaikinti P. Gražulio neliečiamybę.

Prokuratūros teigimu, 2016 m. pradėto pernai rugsėjį nutraukto ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario iš vienos privačios bendrovės galėjo siekti gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą, taip pat siūlydamas Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

„Politikams draudžiama užsiimti verslu ir gauti pajamas iš verslo, todėl tapus Seimo nariais daugelis jų savo įmones perleidžia kažkam kitam. Bet vis tiek keista, kad seimūnų verslai dažnai per kadenciją suklesti“, − sako S. Malinauskas.

Neapsikentęs tokių žurnalisto įžvalgų, P. Gražulis dėl visų negandų apkaltino žiniasklaidą, jam priešiškas partijas ir oponentus: „Aš buvau kankinys ir esu kankinys, nieko nepavogiau“, − visus kaltinimus neigė P. Gražulis ir neapsikentęs dar nesibaigus filmavimui pabėgo.

 

Viktoras Uspaskich © LNK

Kitas laidos dalyvis, buvęs ūkio ministras, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas visus nustebino per šiuos rinkimus vedęs partiją į Seimą, tačiau pats nekandidatavęs. Politikas nustebino laidos svečius į studiją atėjęs su buteliuku rankoje.

Paklausus, ką turi buteliuke, Viktoras ėmė pasakoti apie atliekamą slaptą eksperimentą: „Mes su komanda nuskaitėme koronaviruso kodą ir pagal jį pakeitėme vandens struktūrą. Sudarėme programą ir dabar aš ir grupelė Seimo narių geriame šį vandenį. Gerti reikia 21 dieną po buteliuką vandens ir įgausime imunitetą nuo koronaviruso.“

Paklausus, kas ta grupelė Seimo narių, V. Uspaskichas išliko paslaptingas ir pažadėjo atskleisti juos, kai baigsis 21 eksperimento diena. „Išgėrę visą kursą, mes tirsime savo kraują ir žiūrėsime, ar atsirado antikūnų. Esu garantuotas eksperimento sėkme. Kai turėsiu rezultatus, viską viešai papasakosiu“, − pažadėjo politikas.

Žurnalistas S. Malinauskas itin kritiškai įvertino politiko eksperimentą: „Mes matome visiškai pasikeitusį V. Uspaskichą, jis kalba apie imunitetą, sveiką gyvenseną, meditacijas ir panašiai. Aš manau, kad tai yra specialus vaidmuo, nes pastebėkit – mes nebekalbame apie Darbo partijos juodąją buhalteriją.

Jam kur kas naudingiau kalbėti apie stebuklingą vandenį nei apie juodąją buhalteriją. Tai yra labai apgalvotas komunikacijos planas. Ir ne veltui šis politikas neina į Seimą, nes jam būtų nenaudinga, jei žurnalistai nagrinėtų jo verslus, pajamas ir buhalteriją“, −  kalbėjo nepriklausomas žurnalistas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder