Turtingi britai pernai dar labiau padidino savo turtus

Turtingi britai pernai dar labiau padidino savo turtus

Tūkstančio turtingiausių britų turtas pasiekė rekordines aukštumas. Remiantis "Sunday Times" sudarytu sąrašu, kartu jie valdo 518 975 mlrd. svarų (637 217 mlrd. eurų) turtą. Tai yra 15 proc. daugiau nei prieš metus.

Sąrašo viršuje rikiuojasi verslininkai. Karalienė su 330 mln. svarų yra tik 285 vietoje. Tačiau ir jos turimas turtas pernai padidėjo 10 mln.

10 mln. daugiau nei praėjusiais metais turi ir garsioji Bekhemų (Beckham) šeimynėlė. Futbolo žvaigždės Deivido Bekhemo (David Beckham) ir jo žmonos, buvusios "Spice Girls" narės Viktorijos (Victoria) turtas vertinamas 210 mln. svarų (442 vieta). Virėjas Džeimsas Oliveris (Jamie Oliver) su žmona uždirbo net 90 mln. svarų ir su 240 mln. yra 369 vietoje.

Tarp tūkstančio turtingiausių britų yra 104 milijardieriai. Pačioje sąrašo viršuje yra broliai Sri (Sri) ir Gopis Hindujos (Gopie Hinduja), kurie įvairiais sandoriais sukaupė 11,9 mlrd. svarų.

"Sunday Times" paskelbė ir dosniausiųjų sąrašą. Jame Eltonas Džonas (Elton John) užima 9 vietą, pernai paaukojęs 24 mln. svarų - maždaug vienuoliktąją dalį savo turto. Nepaisant to, jis dabar turi 20 mln. daugiau nei prieš metus ir su 260 mln. užima 353 vietą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder