R.Švilpa atskleidė kitą skyrybų su aktore pusę

Raimundas Švilpa atskleidė kitą skyrybų su aktore pusę

Kai pasirodė žinia, kad skiriasi bohemiškoji sostinės menininkų pora – aktorė Aurelija Tamulytė (49) ir fotomenininkas Raimundas Švilpa, moteris dėl santuokos griūties kaltino vyrą.

15min pakalbino iki šiol tylėjusį Raimundą. Jis neslepia nuostabos, kad yra kaltinamas dėl skyrybų. Esą pastaruosius 8 metus juodu su Aurelija siejo „neįpareigojantys, laisvi“ santykiai. R.Švilpa sako patyręs šoką, kai sulaukė žinios, kad A.Tamulytė siekia ne tik skyrybų, bet ir jo turto.

Šią savaitę Aurelija Tamulytė ir Raimundas Švilpa, lydimi advokatų, susitiko Vilniaus apylinkės teisme. Čia pradėta nagrinėti poros skyrybų byla.

Prieš teismo posėdį Aurelija situacijos komentuoti nepanoro. „Nekalbėsiu, kategoriškai“, – 15min trumpai tarė ji. Tačiau Raimundas, kuris iki šiol savo skyrybų bylos nekomentavo, sutiko su 15min plačiau apie tai pasikalbėti.

Fotomenininkas pasakojo, kad žmonos skyrybų ieškinio, lyg perkūno iš giedro dangaus, jis sulaukė gegužės mėnesį. Tuomet jis esą sužinojo dar vieną jį nustebinusį faktą – žmona su advokatu sutartį jau buvo pasirašiusi prieš kurį laiką, tačiau kažkodėl delsė.

Kita vertus, R.Švilpa pripažįsta, kad jausmų tarp jųdviejų nebuvo jau daugelį metų. Susituokę 2008-aisiais, Raimundas sako tik dvejus metus gyveno meilėje – anot jo, tik tiek ji truko.

Visgi fotomenininkas tikina nesitikėjęs, kad santykius su žmona teks aiškintis teisme. R.Švilpa sako įtariantis, kad A.Tamulytė greičiausiai susirado naują draugą, todėl siekia ne tik skyrybų, bet ir jo turto.

– Raimundai, prieš kelias savaites pasirodžius žiniai, kad judu su Aurelija skiriatės, aktorė tikino, kad jūsų skyrybos labai komplikuotos. Ką tai reiškia?

– Aš manau, kad nėra jokių problemų, jokių komplikacijų. Viskas labai paprasta.

– Bet jos nurodyta skyrybų priežastis – jūsų kaltė.

– Skyrybos nevyksta bendru sutarimu. Tačiau dabar turime laiko taikiai suderinti klausimus. Bet šiaip skyrybos yra labai paprastos – vaikų nėra, įsigyto bendro turto nėra – viskas įgyta prieš santuoką. Viskas paprasta.

– Kaip suprantu, vienintelis jūsų nesutarimas yra dėl namų Užupyje?

– Be abejo. Ji nori to, kas jai nepriklauso. Pardavinėti namų ir pinigais dalintis nežadu. Jeigu nesutarsime, tada teismas, remdamasis dokumentais, nuspręs.

– Nusileisti nežadate?

– Aš esu linkęs draugiškai išsiskirti. Tarp kitko, vieną butą prieš vedybas nupirkau, padovanojau A.Tamulytei ir, manau, kad vieno buto jai turėtų užtekti. Mano manymu, tai jau yra savotiška mano kompensacija už tuos drauge praleistus metus.

Nematau reikalo nusileisti. Čia jai reiktų nusileisti.

– O koks dabar yra jūsų tarpusavio santykis? Esate susipykę?

– Pavyksta gražiai sutarti, nėra jokių problemų. Aš šiaip esu ramus žmogus. Tiesiog galbūt yra atsiradęs kažkoks naujas vyras ar kažkokių gerbėjų. Ir tai ją skatina skirtis. Nes šiaip pas mus jokių naujų didelių problemų nebuvo.

– Tai kodėl tada Aurelija kaltina jus ir į teismą padavė, kaip pati sako, dėl jūsų kaltės?

– Juk visąlaik kažkas turi būti kaltas. Bet aš esu kaltas turbūt tik dėl to, kad neturiu tiek pinigų, kiek norėtų Tamulytė. Tai vienintelė mano kaltė. Pastaruoju metu neuždirbu tiek pinigų.

– O kada Aurelijos gyvenime atsirado, kaip jūs įtariate, nauja simpatija?

– Ji daug metų visas vasaras leidžia Palangoje, ten daug gerbėjų, ten vyksta labai aršus gyvenimas. Čia normalu. Galbūt mano kaltė, kad aš daviau tokią laisvę. Bet yra kaip yra.

– Kodėl jūs kartu į Palangą nevažiuodavote?

– Neturėjau laiko, dirbau.

– Jūs visuomet pasitikėjote žmona?

– Be abejo. Bet pastaruoju metu viskas blogėjo, blogėjo, blogėjo...

– Kas buvo tas paskutinis lašas, kad nepavyko nei išsaugoti santuokos, nei išvengti teismo?

– Matot, Tamulytė šitą reikalą tyliai rezgė jau labai seniai. Pareiškimą dėl skyrybų aš gavau labai netikėtai. Gegužės mėnesį mano dukra iš Berlyno atvažiavo pas mane, A.Tamulytei kažkas pasivaideno ir ji nubėgusi parašė pareiškimą. Bet pasirodo, kad sutartį su advokatu ji sudarė dar prieš 1,5 metų... Jau tada ji galando peilius... Man buvo šokas iš tikrųjų. Aš to nesitikėjau.

– Ką turite omenyje, sakydamas, kad Aurelijai „kažkas pasivaideno“? Jai netiko, kad dukra pas jus atvyko?

– Jai apskritai niekada mano dukra neįtiko. Mano vaikas jai buvo visąlaik kaip rakštis.

– Kai žmogų pažįsti ne vieną dešimtmetį, turbūt buvo skaudu sulaukti tokio netikėto jos poelgio?

– Mes oficialiai buvome kartu 10 metų. Ką ji ten kalba apie 20 metų – tai yra vėjai, ji fantazuoja. Jeigu aš ją tada fotografavau, tai nieko nereiškė, mes su ja kartu negyvenome. Ji tik 2006 metais išsiskyrė su savo kitu vyru, tai buvo prieš 12 metų.

– Juk ir 10 metų santuokoje yra nemažai. Ar nebandėte susėsti ir pasišnekėti – negi nebuvo būdų išgelbėti santykius?

– Vaikų nėra, nieko nėra, nieko bendro nelieka, tai kam dar gelbėti. Neverta, nes nebeįmanoma suklijuoti taip, kad neliktų jokių randų.

– O ir meilė taip greitai išgaravo?

– Meilė trunka dvejus metus. Galima sakyti, kad mes tik dvejus metus kartu gyvenome. 2008 metais susituokėme, o praktiškai 2010 metais išsiskyrėme. Paskui mes tik gyvenome liberaliai.

– Kokia tada prasmė buvo pastaruosius 8-erius metus gyventi oficialioje santuokoje?

– Kodėl žmonės skiriasi? Gyvena, kaip patogu, o kai atsiranda poreikis naujai draugystei ar naujiems santykiams, tada žmonės skiriasi. O šiaip, tai koks skirtumas – žmogus vedęs ar ne? Jis juk vis tiek gali bendrauti, niekas neapriboja tos laisvės. Bet kai atsiranda kitas asmuo, tada jau reikia skyrybų.

– Įtariate, kad Aurelija susirado draugą. O jūs neturite kito žmogaus?

– Aš esu ištikimas fotografijai, esu vienišius. Man tikrai nieko netrūko ir viskas buvo gerai.

– Bet neslepiate, kad visus metus judu propagavote laisvus santykius?

– Aišku! Mes nuo 2010 metų vienas kito neįpareigojome.

– Tai tiek vieno, tiek kito gyvenime per šiuos metus buvo ir kitų žmonių?

– Aš apie save nieko nesakau, pas mane jokių žmonių nebuvo. Pas Tamulytę, nežinau, kas buvo, bet ji padavė skyryboms. Vadinasi, jai aktualu būti išsiskyrusiai.

– Bet ir pats į santuoką žiūrėjote labai laisvai?

– O kas tas formalumas... Aš labai paprastai į viską žiūriu – žmogus gimsta vienas ir miršta vienas.

– Po skyrybų naujai meilei nesakysite „ne“?

– Meilė ateina netikėtai, niekas nieko nežino. Duok Dieve, kad ateitų. Meilės nepasirinksi. Duok Dieve, kad tas žaibas trenktų iš dangaus.

A.Tamulytė: „Visiški Švilpos pramanai“

Aurelija sužinojusi, kad Raimundas pasikalbėjo su 15min apie jųdviejų santuoką, nesutarimus ir skyrybas, neslėpė esanti įskaudinta. Ji vis tik nutarė trumpai pasisakyti.

„O viešpatie, tai yra visiški Švilpos pramanai, motyvuoti keršto. Aš neištvėrusi mūsų gyvenimo, padaviau ieškinį, nes negalėjau toliau kentėti.

O dabar vyksta toks metodinis jo dorojimasis. Neturiu jėgų apie tai kalbėti, kol kas esu per silpna su tokio lygio žmogumi kovoti. Laikui bėgant viskas išaiškės“, – 15min sakė A.Tamulytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder