O. Wiseman: grožis išgelbės pasaulį

O. Wiseman: grožis išgelbės pasaulį

„Grožis išgelbės pasaulį“, – tokia filosofija net ir sudėtinguose pandemijos gniaužtuose vadovaujasi viena žymiausių Lietuvos stilisčių Olga Wiseman. Apie grožio filosofiją, jos magiją bei istorinius vingius, atsispindinčius skirtinguose įvaizdžiuose, O. Wiseman labai taikliai pristatė savo knygoje „Grožio galia“.

2015 m. inicijavusi knygos „Grožio galia“ idėją „Greenas“ salono įkūrėja subūrė neeilinę komandą talentingų, ryškių savo srities profesionalų, kurie sukūrė tarsi gidą, padedantį nepasiklysti įvaizdžio kūrimo platumose.

Skirtingų įvaizdžių modeliais, įkūnijančiais įvairių laikotarpių grožio sampratas, tapo žinomos šalies moterys: dainininkės, operos solistės, aktorės, save nauju amplua pamatė „Mis Lietuva“, poetė, tapytoja, sportininkė ir daugelis kitų ryškių Lietuvos moterų. Įspūdingi, žavintys tiek savo natūralumu, tiek meistriškumu, tiek subtiliomis išskirtinėmis detalėmis bei įdomiomis įžvalgomis stilistės O. Wiseman kurti įvaizdžiai buvo įamžinti išskirtinio braižo ir visada savo rezultatais abejingų nepaliekančio fotografo Tomo Kaunecko fotografijose. 

„Norėjosi sukurti tarsi mažutę grožio enciklopediją, greitai leidžiančią prabėgti per laiką ir išsirinkti ieškomo stiliaus detales, prisiminti istorines asmenybes ar paryškinti savo jau atrasto stiliaus tam tikrus ypatumus“, – prisiminimais apie kūrybinį knygos „Grožio galia“ etapą dalijosi stilistė O. Wiseman.

Moteris teigia, kad šiandien, kai pasaulis sukaustytas pandemijos, iš tikrųjų turime dar labiau sutelkti dėmesį į grožio, tiek vidinio, tiek išorinio, puoselėjimą. „Juk grožis išgelbės pasaulį. Aš tikiu grožio galia“, – kalbėjo O. Wiseman.

 

Olga Wiseman Foto. Tomas Kauneckas

Nauji įvaizdžiai įkvepia

Knygos „Grožio galia“ herojėmis tapo aktorė Gražina Baikštytė, stilistė Asta Valentaitė, operos solistė Dovilė Kazonaitė, televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, „Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė, vestuvių planuotoja Laura Vagonė, poetė Indrė Valantinaitė, Europos ir Pasaulio karatė čempionė Margarita Čiuplytė, modeliai Karolina Toleikytė, Gerda Štelemėkaitė, stilistė Asta Valentaitė ir daugelis kitų žymių moterų.

Knygos „Grožio galia“ herojės prabėgus jau penkeriems metams prisimena įkvepiančias knygos kūrimo akimirkas bei džiaugiasi pamačiusios save naujai. „Knyga „Grožio galia“ yra ne tik pažintinis gidas, kuriame galime rasti įkvėpimo kiekvienoje dienoje, bet taip pat kažkam tai gali tapti stipriu pastūmėjimu į pokyčius, atveriančius naujas duris, leidžiančius pamatyti save kitomis akimis.

Projektas sujungė nuostabius profesionalus, absoliučiai pasitikėdama atidaviau save į jų rankas. Stilistės O. Wiseman sukurtas įvaizdis ir fotografo T. Kaunecko nuotraukos atskleidė vaizdą, kuris leido pačiai naujai pamatyti save iš šono. Buvo atradimas, jog iš tiesų man labai tinka dideli kuodai, atveriantys kaklo liniją“, – šypsojosi „Mis Lietuva 2010“ G. Maruškevičiūtė, knygoje įkūnijusi romėniško stiliaus aristokratę.

Su amžiumi reikia vis daugiau pastangų grožiui išlaikyti

Viena iš knygos herojų aktorė G. Baikštytė, sukūrusi savitą elegantišką stilių, sako, jog kiekviena moteris turėtų nuolat puoselėti savo grožį, o knygą „Grožio galia“ moteris įvardija kaip grožio puoselėjimo ir įvaizdžio kūrimo vadovą, kuris privalėtų būti kiekviename salone. Jos teigimu, tiek kiekviena savo įvaizdžiu besirūpinanti moteris, tiek grožio salonų profesionalai ras naudingų patarimų skaitydami stilistės O. Wiseman knygą. 

„Su amžiumi reikia vis daugiau pastangų, norint grožį išlaikyti, ir reikia pripažinti, tai nėra taip paprasta. Žmogaus išvaizda labai glaudžiai susijusi su jo vidumi. Su metais ateina gyvenimiška patirtis ir visa tai atsispindi tavo išorėje, akyse, žvilgsnyje.

Kaip nebūtų paradoksalu, bet dažnai girdžiu komplimentus, jog dabar atrodau kur kas įdomesnė ir net gražesnė, nei buvau jaunystėje“, – džiaugėsi aktorė G. Baikštytė.

 

Gražina Baikštytė Foto. Tomas Kauneckas

Kiekvienas žmogus viduje nori būti gražus, tai lyg meilės troškimas

Europos ir pasaulio karatė čempionė M. Čiuplytė stilistę O. Wiseman įkvėpė sukurti karo deivės Atėnės įvaizdį. Tvirtai surišti plaukai, tamsus makiažas sustiprina narsuolės amazonės įvaizdį.

Pati Margarita sako vertinanti sveiką grožį ir skirianti tam dėmesio. „Norint gražių plaukų, reikia jiems skirti daug dėmesio: drėkinti, saugoti nuo karščio ir saulės, parinkti kokybiškas priežiūros priemones. Grožis visais laikais buvo svarbus. Manau, kiekvienas žmogus viduje nori būti gražus, tai lyg meilės troškimas“, – pasakojo M. Čiuplytė.

Grožis, kaip ir menas, kuria aukštas vibracijas

Populiariausių plaukų šukuosenų istorija ir kilmė, mados įtaka grožiui, šiuolaikiniai madingi įvaizdžiai ir kaip kiekvienas jų kuria savitą žinutę, kurią transliuojame aplinkai, apie tai savo darbais nori kalbėti O. Wiseman, kviečianti savo prigimtinio grožio puoselėjimui įkvėpimo semtis iš istorijos, meno, ieškoti naujų sau idėjų senuose, užmirštuose dalykuose. 

„Grožis, kaip ir menas, kuria aukštas vibracijas, kurios padeda mums išgyventi sudėtinguose gyvenimo etapuose. Todėl nepamirškime palepinti savęs grožio procedūromis, nueikime į teatrą, paklausykime klasikinės muzikos, paskaitykime aukso fondo knygas ar pavartykime senus mados albumus“, – linkėdama būti laimingiems ir gražiems net ir pandemijos metu dalijosi grožio paslaptimis O. Wiseman.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder