Laukinė M. Luckos kelionė – 17 dienų už 200 eurų

Laukinė M. Luckos kelionė – 17 dienų už 200 eurų

Pandemija apribojo mūsų judėjimą, bet tie, kas labai nori keliauti, randa kaip. Patyręs keliautojas Marius Lucka sugalvojo iš Vilniaus į Nidą nuplaukti baidare. Kelionės metu Marius nakvojo kur papuldavo, paupiuose, palapinėj, kartais hamake, kartais ant upės kranto žmonių kiemuose.

Taip Nemuno pakrantėje keliautojas sutiko benamį Algirdą. „Židinį iš kažkokio molio nusilipdęs. Savo rūbus verda, plauna. Tvarkinga viskas, nei vienos šiukšlės. 70 metų vyras pasakojo, kad sudegė namai neturi kur gyventi, ir įsikūrė ant Nemuno pakrantės“, – KK2 laidoje per LNK pasakojo keliautojas Marius Lucka.

Mariaus sutiktas Algirdas, pasirodo, nesenai išėjo į laisvę, turi vienuolika specialybių. O įkalinimo įstaigoje išmoko naujo amato – tapo savamoksliu kalinių odontologu. Kai kalėjimo valdžia Algirdą demaskavo, kaliniai sukilo. Nes niekas be Algirdo nesurūpino jų dantimis. „Klausiau, kaip tau ten 10 metų sekėsi sėdėt? O jis sako: turėjau akvariumą, katę, cigarečių – kaip karalius”.

Plaukdamas pro Ruklą Marius sustojo ir užsuko į barą ir pasijuto kaip laukiniuose vakaruose. 20 vietinių gėrė, žaidė biliardą, trankė kriaušę ir dalinosi istorijomis, kaip Vokietijoj vogė magnetolas. „Atrodo, kad Pravieniškėse pastatė barą ir mes atėjome į jį išgerti. Galvojom, čia rimtai ar kažkas kažkur filmuoja, gal čia scena?” – neįtikėtinais įspūdžiais dalinosi Marius.

Kelionėje M. Lucka pamatė, kokia Lietuva graži. Keliautojui pavyko užfiksuoti labai retą jūrinį erelį ir pagauti gyvenimo žuvį – 6 kilogramų šlakį, kurį Marius paleido augti toliau. Nidą keliautojas pasiekė per septyniolika dienų ir tam išleido 200 eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder