Koronavirusu persirgęs J. Sakalauskas: Veryga man nesumokėjo, niekas nepaprašė manęs susirgti

Koronavirusu persirgęs J. Sakalauskas: Veryga man nesumokėjo, niekas nepaprašė manęs susirgti

„Sulaukiau daug dvejopų komentarų socialiniuose tinkluose. Kai kurie tikino, kad man sumokėjo Veryga, klausė, kodėl reklamuoju šitą ligą ir kas tikrasis užsakovas. Pasitaikė ir sakančių, kad nuo tokių kaip mes, užsikrėtusiųjų, reikia izoliuoti visuomenę“, – apie savo patirtį LNK laidai „Nuo...Iki“ šį pirmadienio vakarą 20 val. atviraus COVID-19 infekcija dar vasarą persirgęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Koronavirusas sveiku kaip ridikas save laikiusį vyrą užklupo visiškai netikėtai ir ligoninėje įkalino net keletui savaičių. Besigydant vyrui prireikė deguonies kaukės. Kiek vėliau paaiškėjo, kad COVID-19 infekcija apsikrėtė ne tik jis, bet ir dar 13 kitų teatro darbuotojų.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras vasaros pabaigoje paskelbtas židiniu ir kuriam laikui uždarytas. Informacijai apie vyro būklę tapus vieša, vyras sulaukė nemažai laiškų iš koronaviruso skeptikų. Jonas tikina suprantantis tuos, kurie nori tikėti, kad viruso nėra. Taip jie ginasi nuo nežinomybės ir įtampos. Tačiau visiems, kurie yra neabejingi sąmokslo teorijomis, vyras gali pasakyti tik viena – jos, deja, nėra paremtos realybe.

„Veryga man nesumokėjo, niekas nepaprašė manęs susirgti, užsikrėsti arba suklastoti rezultatų. Savo noru užsimokėjau, pasidariau tyrimus privačioje klinikoje, kuri nebuvo suinteresuota turėti teigiamą arba neigiamą atsakymą. Jie padarė savo darbą, o aš sužinojau, kad sergu“, – LNK laidai „Nuo... Iki“ pasakos vyras.

Modelių agentūros „Modilina“ savininkė Jolanta Sadauskienė virusu susirgti paniškai bijojo nuo pat ankstyvo pavasario. Deja, moters neapsaugojo net uoliai dėvimos apsaugos priemonės. COVID-19 jai diagnozuotas vasaros pabaigoje. Jolanta nežino, kur galėjo užsikrėsti, todėl nori įspėti, kad tai gali nutikti bet kur. „Ta baimė yra baisiau nei kovidas.

Žinojimas, kad tu susirgai mirtinu virusu, ką čia man daryti, kada man atims tuos plaučius, kada aš pradėsiu dusti ir kada čia smegenų veikla komplikuosis, na, kaip insultas, ir sau medituoji sėdėdama. O saugojausi tikrai paranojiškai, absoliučiai.“

Ko galima tikėtis susirgus koronavirusu? Kaip geriausia gydytis? Ir ko šiukštu nedaryti, išgirdus daugeliui mūsų šiuo metu šiurpą varančią diagnozę? Visa tai – iš keturių žinomų koronavirusu jau persirgusių žmonių lūpų.

Savo išgyvenimais dalysis ne tik Operos ir baleto teatro vadovas J. Sakalauskas ir modelių agentūros „Modilina“ savininkė J. Sadauskienė, bet ir atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė bei žurnalistė ir trijų vaikų mama Laura Mazalienė.

Populiariausia gyvenimo būdo laida „Nuo...Iki...“ – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder