Kantri muzikos legenda V.Stakėnas: apie pasitraukimą iš viešumos ir dukters ilgesį

Kantri muzikos legenda V.Stakėnas: apie pasitraukimą iš viešumos ir dukters ilgesį

Jau kurį laiką kantri muzikos legenda Virgis Stakėnas buvo dingęs iš viešumos. Laidoje „Bus visko“ per LNK –  interviu ir itin atviras pasakojimas apie tikrąsias jo pasitraukimo priežastis, išskirtiniai kadrai iš Virgio Stakėno ir jo žmonos Ramutės Stakėnienės namų.

Kalbėdamas apie savo pasitraukimą, vyras prisipažino – viskas tai dėl peržengtų ribų. „Kai kas pasakė, kad Virgis dingo iš scenos, nes jo neberodo  TV, neberašo laikraščiai, o naujai atsiradę portalai nežino, kas jis toks yra. Kviesdavo mane dėl tų pačių kvailų temų, kurios man nepatinka.

Mane provokavo visaip, net provokavo eidami per mano žmoną, net per mano tėvą, jam skambindami ir ieškodami. Apie mano fizinius reikalus, asmeninius rūpesčius. Todėl vieną dieną užtrenkiau duris”.

Tačiau šį kartą namų durys LNK laidai „Bus visko“ ir jos žurnalistei Simonai Albavičiūtei buvo plačiai atidarytos. O čia – gyvas muziejus. Kiekvienas daiktas turi savo istoriją. Pavyzdžiui, namo kieme esantis privatus ežeras.

Pasirodo, tai Virgio Stakėno žmonos dovana vyrui. Ramutė Stakėnienė – dizainerė, jos niekada neapsunkindavo ilgos vyro gastrolės ar nesibaigiantys koncertai. Moteris atvira: esu meniškos sielos žmogus, todėl man reikia pabūti vienai. Išleidusi savo vyrą į gastroles po Ameriką, ji neliūdėdavo ir vyrui niekada nepriekaištavo. Vietoj to visada ką nors reikšmingo nuveikdavo likusi viena namuose.

„Mes taip norėjom vandens ant kiemo, ai galvoju – paimsiu ir iškasiu tą prūdą. Grįžo vyras iš vienų gastrolių, o namuose jau iškasta duobė. Žiūri ir klausia, ką čia reiškia? Meteoritas kieme sprogo?

Nu ne, sakau, taigi aš čia tau ežerą dovanoju! Grįžo iš Amerikos gastrolių, atsisėdo koridoriuje, batus persiauti, sako – kas čia man taip duria? Atsisuka, ogi radiatoriaus reguliatorius naujas. Sako – tu čia radiatorių pakeitei? Sakau taip, aš visus radiatorius visame name pakeičiau… Susitvarkau su tomis buitinėmis problemomis puikiai. Ir man reikia draugo, o ne radiatorių meistro, nes jį pasisamdyti gali. Ir žolės pjovėją gali pasisamdyti, ir vairuotoją gali, o draugo – nepasisamdysi. “

Šeima atvirai papasakojo ir apie savo namų tradicijas. Viena iš jų – kiekvieną sekmadienį eiti į pirtį. Tačiau šią tradiciją jiedu derina su kitu dar svarbesniu jų šeimos ritualu – kiekvieno sekmadienio pokalbiu su judviejų dukra Agne – jau daug metų gyvenančia už Atlanto. Kalbėdamas apie vienturtę dukrą vyras buvo itin atviras.

„Man labai trūksta mano vaiko. Baltuoju pavydu pavydžiu tiems, kurių vaikai ne Lietuvoje, bet yra čia, Europoje. Ispanijoje, Italijoje, jau nekalbu apie Airiją ar Angliją. Sugalvojai nuskristi – ir skrendi.

Gali matyti per šventes, į metus kelis kartus, o kartais ir keliolika kartų. Mes su dukra kol kas galim matytis kiekvieną sekmadienį valandos trukmės skype pokalbyje. Aš net susirašau klausimus, kuriuos reikia apšnekėt, nes galiu pamiršti. Kalbamės apie viską. Gaila, kad mano anūkai nekalba senelio kalba. Iš tikrųjų buvo labai sunku, nes jie – ankstukai. Ir mūsų vaikui reikėjo labai rūpintis, kad jie išvis galėtų būti šiame pasaulyje“.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder