2019 m. liepos 24 d. 11:41 val., trečiadienis

ve  >  Žinios  >  Visuomenė  >  Žmonės

Žmonės

Jevgenijaus Šuklino čempionų salotos

Reklama

Turbūt žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, bet dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko, todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.

„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės bei po 20 val. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl, kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J.Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui, todėl užkandžiams ar vietoje deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“

Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėta varške bei Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir organizmą aprūpina būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis.

Jevgenijau Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais:

Ingridientai salotoms:

- 100 g keptos vištos krūtinėlės arba kalakuto kumpelio;

Reklama

- 1 didelis obuolys;

- 1 sauja graikinių riešutų (be kevalo);

- 200 g grūdėtos varškės;

- 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero;

- 1 sauja „Arimex“ sėklų mišinio;

- petražolės papuošimui.

Reklama

Ingridientai užpilui:

- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

- 1 šaukštelis balto vyno acto;

- 1 šaukštelis skysto medaus (kietą medų galima pašildyt iki 40 laipsnių);

- 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero;

- Druska bei pipirai (pagal skonį).

Reklama

Gamyba:

- Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais;

- Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu;

- Paukštieną, riešutus, grūdėtą varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį bei švelniai sumaišykite;

- Pagaminkite užpilą, supilkite ant salotų bei išmaišykite;

- Papuoškite petražole ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.

Reklama

Skanaus!

Reklama

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Reklama

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Žmonės

Lietuvoje populiaru mokytis įvairių užsienio kalbų, tad pamažu gimsta nauja mada į...

Stato tiltus tarp kurčiųjų ir girdinčiųjų nuotrauka, foto

Romantiškame ir išskirtinai mišriame Sostinės Žvėryno rajone prabėgusi vaikystė, meilė trims bendraklasėms,...

Didelis atstumas trukdo Naglio ir Ninos santykiams nuotrauka, foto

"Galiu bet ką subjauroti vienu piršto krustelėjimu!" - kalbėdamas su draugu giriasi...

Vienas paspaudimas gali nužudyti žmogų nuotrauka, foto

Klaipėdoje gyvenantis Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos tėvas Antanas Nausėda rugpjūčio 21-ąją švęs...

Prezidento mama tėtį sužavėjo įspūdingais plaukais nuotrauka, foto

“Meridianas” pasipuoš Europos jūrinio paveldo ženklu nuotrauka, foto

Klaipėda, Penktadienį, liepos 26 d., 12 val., Klaipėdos miesto simbolyje burlaivyje „Meridianas“ rengiama...

Vitės kvartalui uosto kaimynystė teikia naudos nuotrauka, foto

Ūkis, Asociacija „Vitės bendruomenė“ ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO bendradarbiauja gerindami ir...

Pietų pertrauka: kur pietauti šiandien? nuotrauka, foto

Patarimai, Adresas: Tiltų g. 26ARezervacijų tel.: 8 46 211 390

Istorinių vietovių detektyvai: įsitraukė tūkstančiai gyventojų nuotrauka, foto

Lietuva, Išnykę ir į istorijos metraščius nugulę Lietuvos vietovardžiai vis dar įdomūs gyventojams....

Ūkis, Paskelbta prieš 26 min.

Patarimai, Paskelbta prieš 42 min.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...