Gražiausios metų citatos

Gražiausios metų citatos

Paskutiniajame 2015 metų "Šeštadienio" priede tradiciškai spausdiname gražiausias citatas iš publikuotų interviu. Dėkojame visiems pokalbininkams, kurie pasidalijo savo išmintimi. Tegu ji mus lydės ir 2016-aisiais...

"Kas jaučiasi atsakingas už gyvūną, tas greičiau atskubės į pagalbą ir žmogui."

Galina Kučinskienė, gyvūnų globėja ***

 

"Tikroji labdara - kai duodama su jausmu, iš širdies, supratingai ir nesitikint atlygio."

Aušra Nikolajevienė, Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė ***

 

"Kelyje didžiausias lobis - žmonės. Net nepažįstamieji gali tapti artimi draugai. Kantrybė, ištvermė, santarvė, draugystė, atjauta, - visa tai patyriau iš svetimų žmonių."

Alfonsas Pocevičius, piligrimas ***

 

"Tvarka išoriniame ir vidiniame gyvenime siejasi. Anksčiau sakydavau: planavimas, rutina - ne man. Dabar suprantu, kad rutina nėra blogis. Ji gyvenimui suteikia tvarkos, neleidžia blaškytis, pasiduoti stresui."

Raimonda Vaičiūtė, džiazo vokalistė ***

 

"Standartinis aukštasis išsilavinimas nėra privalomas žmonėms, galintiems pasiūlyti pasauliui kažką alternatyvaus. Tai gali būti šokis, sportas, menas ar bet kokia kita sritis."

Emilis Bružas, biochemikas, Kembridžo universiteto absolventas ***

 

"Delfinų emocinės juslės tokios jautrios, kad jie geba užmegzti su vaiku ypatingą ryšį - iki galo mums nesuprantamą, tokį, kokio mes tikriausiai užmegzti nesugebame."

Brigita Kreivinienė, socialinių mokslų daktarė, Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos skyriaus vadovė ***

 

"Meilė - tarsi svarstyklės: lėkštelė neturi nuslysti nė į vieną pusę. Jeigu mylėsi vien tik save - negausi atsako, jeigu negausi atsako - negalėsi mylėti savęs."

Gintė Žilinskienė, organizacijų psichologė, personalo atrankos kompanijos "Atranka 360" vadovė, keturių vaikų mama ***

 

"Yra daug visiškai sveikų žmonių, kurie nėra laimingi. Yra žmonių, kurie turi gerą darbą, gražią šeimą, draugų, bet jiems to nepakanka. Mums neužtenka nei patogių gyvenimo sąlygų, nei gražių daiktų, mes nesijaučiame laimingi net visko pertekę - mes veržiamės į begalybę. Žmogaus laimei reikalingas nuolatinis dialogas su Kitu nei aš pats."

Artūras Lukaševičius, teologijos mokslų daktaras, Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas ***

 

"Vaikai skatinami visur būti pirmi, aplenkti kitus, lipti aukštyn, o ne skverbtis gilyn. Vėliau jie nebenori kurti, mąstyti - jie nori laimėti. Tai prasilenkia su vaikyste... Vaikystė džiaugiasi pati savimi, čia ir dabar, džiaugiasi diena, o ne jos rezultatu."

Rima Ambrulaitienė, dramos režisierė ***

 

"Bet koks karas atima daug energijos, kurią gali panaudoti kūrybai, o ne griovimui. Jeigu atsitiko taip, kad konfliktas įvyko, ir jeigu esi jo iniciatorius, drąsiai pažvelk žmogui į akis ir nebijok atsiprašyti. O jei aštriai padiskutavai su kolega darbo tema, dar nereiškia, kad negali su juo eiti pietų. Visi esame pirmiausiai žmonės."

Arvydas Gaidukevičius, kompanijos "G4S Lietuva" Klaipėdos ir Šiaulių regionų vadovas ***

 

"Nemanau, kad dėl didesnio uždarbio verta viską palikti - namus, artimuosius, savo šaknis ir netgi vaikus... Kad ir laikinai. Juk to laiko nebesugrąžinsi. Ar gali pinigai pakeisti, kompensuoti visa tai? Aš branginu, kas buvo ir yra man duota. Juk antros serijos nebus."

Ingrida Bakaitė, VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriaus vyresnioji slaugytoja ***

 

"Man prieš akis ir dabar gyvas toks paveikslas: gulime ant žolės, žiūrim į dangų, širdį vienas kitam atveriam... Aš ir šiandien matau tą dangaus spalvą, ji mane visą gyvenimą lydi. Ir balsas tėčio tebeskamba: "Dukrele, eik valgyti." Ir mamos: "Tyliau. Tegu vaikai dar pamiega..."

Prof. dr. Rūta Marija Andriekienė, Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto vadovė ***

 

"Žmonės turi norėti suprasti vienas kitą. Kartais - be žodžių. Aš toks žmogus, kad man sunku pasakyti, kai esu neteisus, bet aš kitaip parodau."

Mykolas Orbakas, estrados artistas ***

 

"Dabartiniams studentams linkiu avantiūrizmo. Nesivadovauti šablonais ir klišėmis, gatavomis "sėkmės formulėmis", kurios labai apgaulingos. Ieškoti savo kelio, žiūrėti pačiam, kas esi ir ko tau reikia. Nebijoti rinktis iš to, kas nesiūloma masiškai."

Dr. Tomas Kiauka, Klaipėdos universiteto ir Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialo dėstytojas ***

 

"Dievas neatskleidžia visų paslapčių. Galutiniai atsakymai - tai Jo patentai. Žmogui svarbiausia - procesas, tų atsakymų ieškojimas. Tai kopimas į kalną, kurio viršūnės nematyti."

Prof. Jurgis Brėdikis, akademikas, kardiochirurgas, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras ***

 

"Žmonės nesiryžta keliauti dėl tūkstančio priežasčių. Didžiausius barjerus susikuriame patys. Sunkiausia - palikti namus, bet paskui kiekviena diena dovanoja vis naują istoriją."

Agnė ir Silvestras Samsonai, keliautojai aplink pasaulį ***

 

"Kiekvienai kartai priklauso individualybės, kurioms būdingos tam tikros savybės - ir geros, ir nelabai. Kaip nėra absoliučiai gero ar blogo žmogaus, taip nėra ir geros arba blogos kartos."

Raimonda Alonderienė, socialinių mokslų daktarė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė ***

 

"Kuo didesnė vaiko savivertė, kuo jis geriau pažįsta pats save, žino savo stipriąsias puses ir silpnąsias - ką jis sugeba, ko ne, - tuo stipresnis jo imunitetas kitų žmonių vertinimams."

Aurelija Ananjevaitė, vaikų ir paauglių psichologė ***

 

"Žmogus visada nori, kad paskutinę akimirką įvyktų stebuklas ir viskas gerai baigtųsi. Šis tikėjimas yra užkraunamas ir ant mokslo pečių. Vietoje pasakų burtininko su lazdele mes nusipaišome mokslininką su chalatu ir su mėgintuvėliu rankose, tačiau nuo to mūsų lūkesčių esmė nepakinta. Mes kaip ir norėjome neįmanomo, taip ir tebenorime."

Sergejus Orlovas, fizikas, mokslų daktaras ***

 

"Kiekvienas žmogus turi poreikį būti tarp žmonių ir poreikį pabūti vienas. Žmogaus atsakomybė - patenkinti abu šiuos poreikius. Svarbu balansas. Saikingumas."

Jelena Trofimova, psichologė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder