G. Nausėda sveikino Lietuvą po skėčiu, jam už nugaros šlampant berniukams

G. Nausėda sveikino Lietuvą po skėčiu, jam už nugaros šlampant berniukams

Per Lietuvos valstybės dieną kiaurai šlapių berniukų choro fone po skėčiu stovintis šalies prezidentas Gitanas Nausėda sukėlė tikrą audrą internete.

Šalies prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į tautą su sveikinimu Valstybės dienos proga, o už jo stovėjo kiaurai šlapi berniukai iš „Ąžuoliuko“ choro. Internete tai sukėlė tikrą audrą – esą savo žmogišką pusę nuolat besistengiantis pabrėžti prezidentas pasirodė nekaip.

Tradiciškai liepos 6 d. lygiai 21 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje gieda „Tautišką giesmę“. Sostinėje prie Mindaugo tilto surengtą šventę gerokai apkartino prapliupęs lietus. Sveikinimo kalbą atėjęs tarti G. Nausėda kartu su žmona nuo jo slėpėsi po didžiuliu skėčiu, o jiems už nugaros buvo matyti išsirikiavę kiaurai šlapi choro „Ąžuoliukas“ atlikėjai.

Internete tai netruko sulaukti reakcijų bangos – vieni teigė, esą prezidentas pasirodė labai nekaip, o G. Nausėdą gynę internautai akcentavo, kad tai, jog choro atlikėjai kiaurai peršlapo, ne prezidento, o renginio organizatorių kaltė.

„Sausas kariuomenės vadas ir šlapi berniukai. Gėda“, – po internete plintančia ekrano nuotrauka iš renginio komentavo vienas internautų. 

„Buvo kraupu žiūrėti į tuos vaikus, tikrai, ir G. Nausėda šlapių vaikų fone nekaip atrodė, bet negi čia prezidento kaltė, kad organizatoriai nepasirūpino apsauga nuo lietaus choristams“, – retoriškai teiravosi kita socialinio tinklo vartotoja. 

 

D. Grybauskaitė ir S. Peresas

Tai ne pirmas kartas, kai prezidentų apsauga nuo lietaus atsiduria dėmesio centre. 2013 m. Lietuvoje viešint tuometiniam Izraelio prezidentui ir Nobelio premijos laureatui S. Peresui, akys krypo į jam skėtį nešusią Dalią Grybauskaitę. Etiketo specialistai tuomet tvirtino, kad prezidentei nedera taip elgtis, o skėtį nešiojantis jos rango pareigūnas gali būti laikomas diplomatiniu konfūzu.

Ne ką geriau sekasi ir kitų šalių lyderiams: 2018 m. Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje teikiant apdovanojimus čempionei Prancūzijos rinktinei, pasipylęs lietus buvo nebaisus tik Vladimirui Putinui.

Užfiksuotoje nuotraukoje matoma, kaip Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas, Pasaulio futbolo federacijos (FIFA) vadovas Gianni Infantino bei Kroatijos prezidentė Kolinda Grabar-Kitarovič kiaurai mirko po lietumi, mat jiems skėčiai nebuvo parūpinti.

Tai nesugadino puikios E. Macrono nuotaikos, o kadrams apskriejus pasaulio žiniasklaidą V. Putinas buvo gerokai išjuoktas.

Prezidentų skėčiai

JAV prezidentas Donaldas Trumpas net kelis kartus buvo kritikuotas dėl „džentelmeniško“ elgesio su savo žmona Melania Trump.

2018 m. sausį D. Trumpas nufotografuotas pasislėpęs po skėčiu, o į lėktuvą lipantys jo žmona ir sūnus Baronas susigūžę nuo prasto oro ir vėjo šuorų.

Tų pačių metų spalį D. Trumpas trumpam stabtelėjo pasikalbėti su reporteriais išvykdamas iš Baltųjų rūmų aplankyti uragano nuniokotų Floridos ir Džordžijos valstijų. Fotografai užfiksavo, kaip prezidentas stovi po skėčiu, o netoliese stovinti M. Trump mirko po lietumi.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama taip pat atsidūrė dėmesio centre, įsisukus angliškai pašaipiai pavadintam Umbrella-gate (aliuzija į garsųjį Watergate) skandalui. 2013 m. B. Obamai spaudos konferencijos metu lyjant lietui skėtį laikė jūrų pėstininkas.

Tai netruko pastebėti jo oponentai: buvusi Aliaskos (JAV) gubernatorė ir kandidatė į viceprezidento postą Sarah Palin feisbuko paskyroje tuomet pareiškė, kad dauguma amerikiečių patys pasilaiko savo skėčius.

Žurnalistai taip griebėsi pūsti „skandalą“, kad „The Daily Caller“ atskleidė, kad tuometis prezidentas pažeidė „Jūrų pėstininkų skėčių protokolą“. O CNN pakalbino Jūrų pėstininkų atstovą žiniasklaidai, kuris pareiškė, kad „uniformuoti jūrų pėstininkai labai retai laiko skėčius ir tai nutiko tik dėl to, kad prezidentui labai to reikėjo. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder