Depresiją išgyvenusi I. Zasimauskaitė manė, kad tapusi atstove „Eurovizijoje“ bus viską pasiekusi: deja, atsirado daugiau baimių

Depresiją išgyvenusi I. Zasimauskaitė manė, kad tapusi atstove „Eurovizijoje“ bus viską pasiekusi: deja, atsirado daugiau baimių

„Aš galvojau, kad, kai laimėsiu „Euroviziją“, viską jau būsiu pasiekusi. Tačiau niekas nepasikeitė, deja, atsirado daugiau baimių – kuo esi populiaresnis, tuo apie tave daugiau kalba, atsiranda komentarų, kurie gali būti skaudūs. Metus ar pusantrų visai nedainavau, nes galvojau, kad dainavimo kelias – ne man.

Neturėjau prasmės gyventi, depresija yra tokia liga ir ji užklumpa netikėtai, ir nežinau, ką su ja daryti“, – atlikėja Ieva Zasimauskaitė prisipažins LNK televizijos laidoje „KK2 penktadienis“.

Artėjantį penktadienį, vasario 12-ąją, LNK specialią „KK2 penktadienio“ laidą skirs emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linijos“ 30-mečiui, pažymėdama ilgus sėkmingus LNK ir „Jaunimo linijos“ bendradarbiavimo metus.

Specialioje laidoje, per kurią bus galima aukoti „Jaunimo linijos“ veiklai, atlikėja atvirai pasakos, kad yra sirgusi depresija, kad buvo laikas, kai patirdavo panikos priepuolių, buvo kilę savižudiškų minčių, tačiau dabar išmoko, kaip su psichologiniais sunkumais susitvarkyti ir net padeda kitiems žmonėms.

Atlikėja taip pat prisipažins, kad yra turėjusi minčių apie savižudybę. Pasak jos, kai ateina suicidinės mintys, tu būni daug kartų pagalvojęs ir apie kitus, ir kas tavęs laukia, kaip verks mama, bet tuo metu tau atrodo, kad niekas nepadės.

„Labai baisus jausmas. Tuo metu esi tikrai kaip užvaldytas – tu supranti, kad tai yra neadekvatu, tu supranti, kad tai yra netikra, visiška absoliuti nesąmonė, bet tuo pačiu metu jautiesi kaip bestuburis ir nieko negali padaryti. Todėl tuo metu labai svarbu turėti žmogų ar žmones – pagalbą iš šalies, kurie galėtų tave sustatyti į vėžes ir tau padėti“, – sako atlikėja.

 

Ieva Zasimauskaitė © LNK

Laidoje taip pat dalyvavusi psichologė Valija Šap pabrėžė, kad mintys apie savižudybę nereiškia, kad žmogus nenori gyventi, mintys apie savižudybę reiškia, kad žmogus labai kenčia. „Mintys apie savižudybę atsiranda tada, kai žmogus išbando daug būdų skausmą numalšinti, tie būdai nepadeda. Ir jis nusprendžia, kad vienintelis būdas nebekentėti yra nutraukti sau gyvybę.“

Dabar atlikėja daug dėmesio skiria savo dvasinei būsenai – lanko psichoterapiją, medituoja, atrado tikėjimą. Taip pat daug viešai pasakoja apie savo patirtį ir taip padeda kitiems žmonėms, patekusiems į sunkias būsenas.

„Kadangi kalbu apie savo patirtis, kalbu tam, kad išgirstų žmonės, kuriems reikia tai išgirsti. Mane susiranda per socialinius tinklus. Esu važiavusi su viena mergaite pas gydytoją, nes jai reikėjo, kad tiesiog kažkas palaikytų už rankos, ji iki šiol sako, kad ši mūsų pažintis pakeitė jos gyvenimą“, – sako Ieva. Pasak jos, jei nors vienam žmogui tavo istorija padarė įtaką, jei nors vieną žmogų išgelbėjai, tai yra daug daugiau, nei išleisti 10 muzikos albumų ar sudainuoti vienoje scenoje su pasaulinio garso žvaigždėmis.

Ievos patarimas sunkiai dvasiškai besijaučiantiems žmonėms: „Tu turi suprasti, kad tau liūdna, turi suprasti, kad tau yra sunku, bet tu vis tiek turi sau padėti. Tu turi eiti, vaikščioti, tu turi užsiimti fizine veikla, turi save palaikyti, kad išgyventum. Reikia turėti viltį, kad visa tai turi baigtis – kad svajonės vestų į priekį.

Dabar negaliu keliauti, bet aš viliuosi, kad net ir už 10 metų galėsiu keliauti – ta žinia veda į priekį“, – sako atlikėja. Jos manymu, labai svarbu surasti žmogų, kuris tave girdėtų ir išklausytų.

Emocinę paramą teikianti organizacija „Jaunimo linija“ girdi ir išklauso pagalbos ieškančius žmones jau 30 metų, visą parą, nenutrūkstamai.

Organizacija išgyvena iš privačių ir verslo aukojamų lėšų, todėl jau dabar galima aukoti trumpaisiais numeriais 1402 (3 eurai) 1485 (5 eurai), o didesnę sumą – Aukok.lt.

Speciali „KK2 penktadienio“ laida, skirta „Jaunimo linijai“, – jau vasario 12-ąją, 19.30 val. per LNK. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder