Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas atskleidė, ką per dieną valgo karalienė Elžbieta II

Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas atskleidė, ką per dieną valgo karalienė Elžbieta II

Turint pasaulinio garso virtuvės šefų komandą, kuri gali gauti geriausio maisto, dirbti įvairiuose prabangiuose rūmuose D. Britanijoje, tikriausiai galvojate, kad kiekvienas patiekalas yra labai prestižinis.

Buvęs karalienės Elžbietos II virtuvės šefas Darrenas McGrady atskleidė privačius karalienės valgymo įpročius, skelbia Independent.

58-erių šefas 15 metų dirbo Bakingemo rūmuose privačiu karalienės Elžbietos II virtuvės šefu, lydėdamas ją dviejuose karališkuose turuose po Australiją. 

D. McGrady taip pat dirbo kitiems karališkosios šeimos nariams - Princesei Dianai ir jos sūnums Williamui ir Hariui. Virtuvės šefas Princesei Dianai gamino ir jos mirties naktį 1997 m. rugpjūčio 31-ąją. D. McGrady buvo paruošęs jai vakarienę ir laukė jos sugrįžtant.

Kiek patiekalų karalienė valgo per dieną?

Virtuvės šefas teigė, kad Elžbieta II valgo 4 kartus per dieną, tačiau mažomis porcijomis. Anksčiau vyras yra pasakojęs, kad karalienė valgo pusryčius, pietus, po pietų geria arbatą ir vėliau valgo vakarienę.

Pusryčiai būna labai paprasti. Karališkosios šeimos biografė Katie Nicholl anksčiau pasakojo, kad pusryčiai prasideda su arbatos puodeliu ir sausainiais, vėliau - dribsnių dubenėlis.

Pasak D. McGrady, pietus sudaro kepta žuvis su vytintais špinatais arba cukinijomis. Karalienė kartais tai pakeičia ant grotelių kepta vištiena su salotomis - mažai angliavanenių turinčiu variantu.

Po to, vėliau vakare, D. McGrady teigė, kad karalienė geria arbatą. Prie arbatos ji visada turi paplotėlių su uogiene ir krešuotu kremu. „Ji visada po pietų geria arbatą, kad ir kur būtų. Mes skridome į Australiją ir buvome karališkoje jachtoje. Vietos laiku tai buvo 5 val. ryto, tačiau karalienei tai buvo 17 val. po pietų, taigi mano darbas buvo ruošti paplotėlius“, – pasakojo vyras.

Karalienė turėjo 20 profesionalių virtuvės šefų, kol D. McGrady ten dirbo. Anksčiau buvo skelbiama, kad vyriausiasis šefas du kartus per savaitę pateikdavo karalienei meniu ir ji išširinkdavo patinkančius patiekalus.

D. McGrady atskleidė, kad Elžbieta II tiesiogiai niekada nesakydavo, kad patiekalas jai nepatiko. Ji palikdavo raštelį savo užrašų knygelėje. „Ji turėjo mažą knygelę ant savo stalo ir tiesiog palikdavo raštelį „Aš daugiau to nebenoriu“ ar panašiai“, – pasakojo šefas.

Kokie yra mėgstamiausi karalienės patiekalai?

Karalienė ypatingai mėgsta „Morecambe Bay“ krevetes su krebučiais. „Jos yra marinuojamos aštriame svieste. Krevetes karalienė valgo su šiltais krebučiais. Kai krevetes uždedi ant krebučių, sviestas išsilydo“, – sakė šefas.

Karalienė gali mėgautis nedidelėmis pikantiško maisto porcijomis, tačiau virtuvės šefas sako, kad Elžbieta II labiau mėgaujasi saldumynais.

„Ji yra visiška šokolado mėgėja“, – 2016 m. žurnalui „Hello!“ sakė D. McGrady. „Betką, kas sudėtyje turi šokolado, ji visada pasirinks, ypatingai šokoladinį pyragą“, – tęsė jis.

Kai D. McGrady dirbo asmeniniu virtuvės šefu, vienas iš karalienės „nuodėmingų malonumų“ buvo prncūziškas sumuštinis „croque monsieur“ su ištirpintu „Gruyère“, kumpiu ir plaktais kiaušiniais.

Vienas patiekalas, artimiausias karalienei, buvo skirtas ne žmonėms

D. McGrady pasakojo žurnalui „Hello!“: „Vienas iš pirmųjų dalykų, kas mane labai nustebino, kai įsidarbinau karalienės asmeniniu šefu, buvo tai, kad iškart turėjau pjaustyti jautieną, kepenis ir vištieną karalienės šunims korgiams“, – atskleidė šefas.

Kokio maisto karalienė nemėgsta?

Elžbieta II nemėgsta stiprių skonių, pavyzdžiui, česnako ar svogūno, sakė virtuvės šefas. „Karalienė nemėgsta česnako…mes niekada negalėjome jo naudoti Bekingemo rūmuose“, – teigė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder