Uostamiestis septintąjį kartą renka „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laimėtoją

Uostamiestis septintąjį kartą renka „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laimėtoją

Jau daugiau kaip mėnesį Klaipėdos krašto gyventojai gyvena „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ nuotaikomis. Iniciatyva siekiama išrinkti ir apdovanoti aktyviausią bei talentingiausią krašto atstovą, įvairiais pasiekimais garsinantį miestą. Septintąjį kartą organizuojamas konkursas šiuo metu artėja prie finišo tiesiosios. Finaliniame penketuke varžosi sporto atstovai, inovacijų kūrėjas, socialinių iniciatyvų doktorantė bei knygų iliustratorė. Kam atiteks 4000 eurų stipendija – paaiškės jau liepos pabaigoje.

Džiaugiasi aktyviu vietos gyventojų susidomėjimu

Konkursas jau yra tapęs svarbiu Klaipėdos krašto įvykiu. Taip mano vienas pagrindinių jo sumanytojų, „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

„Esame aktyvūs Klaipėdos bendruomenės nariai, tad norime, kad uostamiestis būtų ne tik pramonės, bet ir jaunimo bei idėjų miestas. Džiaugiamės, kad „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas, kasmet atskleidžiantis jaunosios kartos potencialą, pritraukia vis daugiau dalyvių. Klaipėda išties gali didžiuotis jaunais, iniciatyviais ir talentingais atstovais, kuriuos siekiame dar labiau paskatinti skleistis ir įgyvendinti savo idėjas“, – sako R. Viršilas.

Šiemet konkursas, pasak jo rengėjų, sulaukė gausaus vietos jaunuomenės įsitraukimo. Susumavus tarpinius rezultatus, šiuo metu jau yra išrinktas ir finalinis dalyvių penketukas. Už juos savo balsą iki liepos 17 d. galima atiduoti balsuojant dienraščio „Vakarų ekspresas“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, tačiau galutinį sprendimą, atsižvelgiant į palaikančiuosius, tars konkurso komisija.

Tarp pretendentų į 4000 eurų stipendijos laimėjimą rikiuojasi visas desantas talentingų vietos atstovų. Šiandien jie visi jaučia didelį dėkingumą ir įvertinimą, kuris, pasak jų, ir yra didžiausias prizas. 

Vieni laimėjimą išleistų svajonių įgyvendinimui, kiti – dalį pinigų paaukotų

„Eilę metų atidaviau savo profesinei veiklai, visuomet daug mokiausi ir dirbau, tad esu pamaloninta, kad buvau įvertinta ir turiu didelį kolegų, akademinės bendruomenės ir artimųjų palaikymą. Tai suteikia jėgų nepasiduoti ir toliau siekti savo tikslų. O jų tiek asmeninių, tiek profesinių turiu išties nemažai. Jei aplankytų sėkmė ir man atitektų stipendija, dalį jos skirčiau praktiniam tobulėjimui, dalį – savo poilsiui ir asmeninei gerovei“, – pasakoja Samanta Savickaitė. Ji – Klaipėdos universiteto vadybos krypties jungtinės doktorantūros studentė, pirmoji Lietuvoje onkologijos atvejo vadybininkė, aktyviai besidominti psichologine pagalba onkologiniams ligoniams.

Stipendijai nominuotas ir lengvaatletis, daugkartinis Lietuvos šuolio su kartimi čempionas – Osvaldas Gedrimas. Praėjusiais metais sportininkas du kartus peršoko iki tol 28 metus nepakartotą Lietuvos rekordą – 5 metrų ribą. O. Gedrimas taip pat yra parkūro entuziastas, užsiimantis šia veikla su vaikais bei mokantis juos saugiai atlikti triukus.

Dar vienas pretendentas – Tomas Vėlius – sukūręs vieną inovatyviausių pasaulyje žaliąją idėją – elektra varomą katamaraną – taip pat neslepia džiaugsmo būti tarp stipendijos finalininkų. „Jei pradžioje tai atrodė labai netikėta, tai dabar kasdien darosi vis įdomiau ir smalsiau, kaip pasisuks rezultatai. Asmeniškai aš stipendiją investuočiau į ekologiškų katamaranų, kuriais jau gali pasiplaukioti miesto gyventojai ir svečiai, plėtrą. Norėčiau, kad netrukus jų pasiūla būtų didesnė, kaina – patrauklesnė, o pati paslauga – dar populiaresnė. Man imponuoja žaliojo miesto vizija, tikiu ja ir siekiu perduoti visuomenei“.

Didelio palaikymo sulaukia ir Ligita Motiejauskaitė. Ji – profesionali daugiakovininkė, daugkartinė Lietuvos čempionė. Baigusi studijas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, ji liko Klaipėdoje ir sėkmingai dirba vienoje didžiausių uosto įmonių. Be to, neseniai ji įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją „Intership Lithuania“, kuri padeda jaunimui integruotis į darbo rinką ir pradėti karjerą sėkmingose įmonėse. „Esu be galo dėkinga visiems, mane palaikantiems ne tik šiame konkurse, bet ir veikloje. Jei būtų mano valia, laimėjimą skirčiau kiekvienam nominantui, nes visi jų – talentingos ir darbščios asmenybės. Vis dėlto, jei stipendiją pavyktų iškovoti man, ją neabejotinai dedikuočiau savo organizacijos plėtrai, galbūt pavyktų priimti kelis darbuotojus“, – svajoja L. Motiejauskaitė.

Penktoji stipendijai nominuota kandidatė – Ugnė Lidžiūtė. Ji perspektyvi knygų iliustratorė, surengusi ne vieną parodą bei jau iliustravusi knygą vaikams „The Voice of an Elf“. Būtent šioje srityje mergina nori tobulėti, todėl, prakalbus, kur panaudotų stipendijos laimėjimą, sako svajojanti apie profesionalams skirtą piešimo planšetę.

„Vis dėlto, likusią dalį skirčiau kitai savo meilei – gyvūnams. Manau, jog negaliu imti neduodama kitiems, todėl dalį sumos tikrai paaukočiau gyvūnų prieglaudai“.

Kuriam iš šių kandidatų pavyks nugalėti, paaiškės jau liepos 24 d. stipendijos apdovanojimų renginyje. Kol kas uostamiesčio gyventojai ir Klaipėdos kraštui prijaučiantys piliečiai raginami palaikyti savo favoritus ir padėti jiems iškovoti pagrindinį prizą – „Švyturio Klaipėdos ateities stipendiją“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder