"Klaipėdos švyturio ateities" stipendija: paaiškėjo finalininkai

"Klaipėdos švyturio ateities" stipendija: paaiškėjo finalininkai

Antradienio vidurdienį buvo sustabdytas balsavimas už kandidatus "Klaipėdos švyturio ateities" stipendijai gauti - paaiškėjo finalininkų dešimtukas.

Balsuoti už pasiūlytus kandidatus buvo galima popieriniais dienraštyje "Vakarų ekspresas" spausdinamais kuponais ir portale www.VE.lt. Sumuojant balsavimo rezultatus vienas popierinis kuponas prilygsta 10 internetinių balsų.

Susumavus balsus paaiškėjo, kad finalininkais tapo ir vertinimo komisijai bei skaitytojams bus pristatyti šie jaunieji talentai:

Indrė Razbadauskaitė-Venskė (704 balsai internetu ir 830 kuponais - 1 534 balsai)

Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) Klaipėdos skyriaus pirmininkė, LCC ir LTVK dėstytoja; "Global key" (neuromokslo tyrimai verslui) bendraturtė; "Nepaleisk svajonės" (renginių organizavimas) savininkė.

Tomas Kasperavičius (125 balsai internetu ir 1150 kuponais - 1 275 balsai)

Verslininkas ir asociacijos "Mano miestas Klaipėda" aktyvus valdybos narys, verslumo projekto "Sėkmingo verslo startas" ir Verslo grupės vadovas. Be aktyvaus laisvalaikio, savo laisvą laiką skiria geriems darbams, pvz., socialinei akcijai, skirtai padovanoti malkų Klaipėdos socialiai remtinoms šeimoms.

Žydrūnas Vičinskas (1 267 balsai internetu)

Klaipėdos universiteto mokslo darbuotojas. Nominuotas už mokslo populiarinimą, visuomeninę ir edukacinę veiklą, akademinius pasiekimus. Garsina ne tik Klaipėdos universiteto, bet ir Klaipėdos miesto vardą, puoselėja Mažosios Lietuvos etninę kultūrą.

Gabija Bružaitė (51 balsas internetu ir 780 kuponais - 831 balsas)

Klaipėdos universiteto studentė, siūloma už puikius akademinius rezultatus studijuojant II pakopos konsultavimo psichologijos programoje ir įgytų žinių taikymą savanoriškoje veikloje, gerinant vienišų ir neįgalių klaipėdiečių gyvenimo kokybę. Svanoriauja Viliaus Gaigalaičio globos namuose, veda kaniterapijos užsiėmimus.

Laurynas Gečius (584 balsai internetu ir 170 kuponais - 754 balsai)

Žmogus, kuris puoselėja jaunimo politiką Klaipėdos mieste ir vadovauja didžiausiai jaunimo organizacijų asociacijai "Apskritasis stalas", kuri buria jaunus lyderius atstovauti ir ginti jaunimo interesus tiek Klaipedos mieste, tiek nacionalinėje erdvėje. 10 metų dirba neatlygintinai, savanoriauja ir buria savanorius. Lauryno pagrindinis darbas ligoninėje - kineziterapeutas, atiduoda visas jėgas reabilituoti sunkiai sergančius ligonius.

Lukrecija Šlevaitė (79 balsai internetu ir 450 kuponais - 529 balsai)

Šokėja, šokių mokytoja. Savo individualią šokėjos / vadovės karjerą pradėjo vos 16-os metų. Įkūrė rankinio klubo "Dragūnas" palaikymo komandos šokėjų grupę, aktyviai dalyvauja ir vadovauja Lietuvos nacionalinės rankinio rinktinės rungtynių šokėjų grupei. Bet svarbiausia - visa širdimi atsidavusi šokiui!

Raimonda Nabažaitė (445 balsai internetu)

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslininkė. Jos parengta daktaro disertacija buvo pripažinta viena geriausių šalyje ir pelnė šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanojimą.

Žydrūnas Lukošius (287 balsai internetu)

Klaipėdos universiteto mokslininkas, dėstytojas. Nominuojamas už Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos miesto vardo garsinimą. Sukūrė išskirtinį kraujo spaudimo matavimo medicininį įrenginį, kuris buvo pripažintas inovatyviu įrenginiu ir patentuotas Lietuvoje.

Agnė Abramovičienė (43 balsai internetu ir 90 kuponais)

Klaipėdos kraštu ir jo istorija aktyviai besidomintiems gidė Agnė labiau žinoma Jonikaitytės pavarde. Ji tiesiog atgyja, kai kalba apie Klaipėdos kraštą, istoriją. Jos vedamos nemokamos ekskursijos užkrečia meile savo miestui.

Arūnas Mozeris (121 balsas internetu)

Aktorius ir teatralas yra sukūręs keliolika vaidmenų įvairiuose spektakliuose, režisavęs tris spektaklius, nesvetimas mimo amplua. Kelerius metus dalyvauja Jūros šventėje įvairiuose gatvės pasirodymuose, provokacijose kaip pantomimos teatro "A" aktorius.

Už finalininkus popieriniais kuponais ir internetu bus galima balsuoti nuo birželio 26 d. 8 val. iki liepos 8 d. 12 val. Redakcija, pastebėjusi nesąžiningą balsavimą, pasilieka sau teisę anuliuoti balsavimo rezultatus.

Penkių asmenų komisija, atsižvelgusi į klaipėdiečių palaikymą, nuspręs, kuris jaunasis talentas bus paskatintas jau šeštąja "Klaipėdos švyturio ateities" stipendija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder