„Klaipėdos ateitis - jaunimo rankose“

„Klaipėdos ateitis - jaunimo rankose“

"Vakarų ekspresas" pradeda pristatyti kandidatus "Klaipėdos švyturio ateities" stipendijai gauti.

Vienas iš dešimties finalininkų, pretenduojančių į bendrovės "Švyturys-Utenos alus" įsteigtą stipendiją - Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos "Apskritasis stalas" vadovas, 10 metų neatlygintinai savanoriaujantis Laurynas Gečius.

Iš Rusnės kilęs 27-erių vaikinas neseniai sulaukė šeimos pagausėjimo, tad skirti tiek pat laiko ir veiklai, ir šeimai tampa vis sudėtingesnė užduotis. Visgi Klaipėdoje gyvenantis Laurynas neabejoja, kad įveikti galima visus sunkumus, reikia tik užsidegimo ir noro.

Ar nustebino patekimas tarp dešimties finalininkų, kurie pretenduos laimėti bendrovės "Švyturys-Utenos alus" įsteigtą "Klaipėdos švyturio ateities" stipendiją?

Nesitikėjau, yra ir vertesnių konkurentų. Visada malonu žinoti, kad žmonės palaiko.

Kas paskatino pradėti savanorystės kelią?

Tikriausiai pilietiškumą išugdė tėvai. Pradėjau nuo savanorio, augau, o dabar esu, kur esu. Visada tenka motyvuoti savanorius, ieškau naujovių, inovatyvių būdų, kaip įgyvendinti idėjas. Manau, kad Klaipėdos ateitis - jaunimo rankose.

Mūsų organizacija skatina jaunimo politiką. Padedame jaunimui į šiuos procesus įsitraukti. Tai motyvuoja ne tik mane, bet ir kitus.

Pasigirsta kalbų, kad ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje pasigendama aktyvaus jaunimo, kovojančio už savo teises. Ar iš tiesų jaunimas kuklinasi?

Politiniame kontekste galbūt iš tiesų yra mažas jaunimo aktyvumas, bet tie, kas nori, idėjas įgyvendina. Mūsų aplinkoje - tik aktyvus jaunimas. Einame į mokyklas, skatiname jungtis, vienytis, kelti savo idėjas. Klaipėdos mieste yra daug galimybių. Tikimės, kad Klaipėdai suteiktas 2021 metų Europos jaunimo sostinės vardas padidins jaunimo aktyvumą.

Ar neišblėso noras padėti jaunimui?

Tikrai ne. Būsiu tiek, kiek reikės. Pats turiu jauną šeimą, penkių mėnesių mergaitę, tenka daug iššūkių gyvenime. Bet kuo daugiau veiklų, tuo daugiau pasiekimų. Žmogui reikia norėti, tada įveikiamos visos kliūtys.

Kodėl pasirinkote Klaipėdą? Galbūt buvo minčių dirbti kitur?

Klaipėda man visada buvo artimas miestas. Esu iš Rusnės, gamtos aplinka visada mane žavėjo. Baigiau Šiaulių universitetą, magistro laipsnį įgijau Klaipėdoje. Gyvenimas atvedė į šį miestą. Čia yra visas mano kraštas.

Esate ne tik savanoris, bet ir kineziterapeutas. Ligoninėje reabilituojate ir padedate sunkiai sergantiems. Kaip spėjate suderinti veiklas? Ar lieka laiko šeimai ir poilsiui?

Darbas kaip ir daugeliui - nuo 8 valandos iki 17 valandos. Visuomeninė veikla - po darbo. Taip ir derinu veiklą. Tenka aukoti ir savaitgalius, ir pietų pertraukas (šypsosi - aut. past.). Antroji pusė taip pat užsiima savanoriška veikla, tad esame savanorių pora. Kai turi jauną šeimą, visada norisi daugiau pridėtinės vertės. Tai mus "veža".

Kokie ateities planai?

Tęsiu antrą kadenciją "Apskritajame stale". Jaunimo reikalų taryboje taip pat liko dveji metai. Tad kol kas tikrai nieko negalvosiu. Galbūt ateityje studijuosiu doktorantūrą, plėsiu žinias politikos srityje. Sprendimo dar nepriėmiau.

Jaunimo organizacijų asociacijos "Apskritasis stalas" pirmininkas Laurynas Gečius apdovanojimo sulaukė praėjusių metų pabaigoje, renginyje "Metų klaipėdietis".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder