Įteikta „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija

Įteikta „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija

Iškilmingame renginyje jau 6-ąjį kartą įteikta „Klaipėdos švyturio ateities” stipendija. šiemet 4 tūkst. eurų vertės apdovanojimas atiteko Klaipėdos universiteto dėstytojui, mokslininkui Žydrūnui Lukošiui už svarų indėlį kuriant išskirtinį kraujo spaudimo matavimo aparatą.

Bendrovės „Švyturys-Utenos alus” kartu su dienraščiu „Vakarų ekspresas” organizuojamas „Klaipėdos švyturio ateities” stipendijos konkursas jau tapo tradiciniu įvykiu uostamiestyje. Kasmet jam siūloma vis daugiau pretendentų, aktyviai į rinkimus įsitraukia ir miesto bendruomenė, nes renkant nugalėtoją svarbūs ir komisijos, ir aktyviai internete, ir laikraščio kuponais balsavusiųjų miestiečų balsai.

Intriga, kas šiemet tapo tuo laiminguoju, tradiciškai buvo išlaikyta iki pat tos akimirkos, kai buvo paskelbtas nugalėtojas. Tad į renginį susirinkę konkurso finalininkai neslėpė jaudulio.

Vyras kuklinosi ir sakė nesitikėjęs, kad gali laimėti būtent jis, nes konkurentai, jo nuomone, buvo labai stiprūs.

„Tikrai nesitikėjau. žinoma, labai malonu, kad esu įvertintas ir apdovanotas. Stengsiuosi nenuvilti Klaipėdos krašto ir Klaipėdos universiteto, toliau sieksiu naujų išradimų, inovacijų, stengsiuosi ir toliau aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime, pritraukti kuo daugiau studentų į mūsų Alma Mater. Visi žinome - kuo daugiau mieste studentų, tuo ir miestas gyvesnis”, - atsiėmęs apdovanojimą kalbė- jo Ž. Lukošius.

Šis mokslininkas garsina Klaipėdą ir visą Lietuvą, nes kartu su kolegomis sukūrė specialų kraujo spaudimo matavimo aparatą, kuris patentuotas Lietuvoje.

Mokslininkui atiteko ne tik solidi stipendija, bet ir dienraščio „Vakarų ekspresas” metinė prenumerata, kitos dovanos. Dovanų sulaukė visi finalininkai.

„Mūsų yra viena iš seniausių įmonių Lietuvoje. Kuo ilgiau gyvena žmogus ar gyvuoja įmonė, tuo geriau suvokia, kaip svarbu rūpintis ateitimi. Ir ne tik savo”, - sveikindama visus finalininkus, kalbėjo „Švyturys Brewery” aludarė Dalia Jočytė

Ji akcentavo, kad kiekvieno pretendavusio į šią stipendiją darbas ir veikla yra labai svarbi.

„Svarbu yra tai, kad jūs rodote pavyzdį kitiems. Kuo daugiau žmonių bus užsikrėtę tuo, ką jūs darote, tuo mūsų miestas bus gražesnis”, - sakė D. Jočytė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir dienraščo „Vakarų ekspresas” vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus akcentavo, kad šiame konkurse nėra pralaimėjusių, nes kiekvienas patekęs į finalą gali džiaugtis, kad buvo pastebėtas ir įvertintas.

„Kalbėdami apie šią stipendiją, mes kalbame apie Klaipėdos ateitį, apie Klaipėdos švyturius - tuos žmones, kuriuos mato ir didžiuojasi ne tik uostamiestis, bet ir visa Lietuva. Linkiu, kad šie švyturiai dar ilgai šviestų ir spinduliuotų gerąją miesto energiją, aiškiai siųsdami žinią visam pasauliui, kad Klaipėdoje yra talentingų ir kūrybingų žmonių. Ačiū bendrovėms, kurios tai pastebi ir ryžtingai į tai investuoja. Tai yra investicija ne tik į Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos ateitį”, - kalbėjo Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

„Klaipėdos švyturio ateities“ stipendijos tikslas - skatinti aktyvius 20-35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajono bendruomenių narius, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius menininkus, mokslininkus, perspektyvius sportininkus ir kitus jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos miesto ir viso krašto gražinimo, jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo.

Telšiuose gimęs, bet didžiąją gyvenimo dalį Skuodo rajone praleidęs 34-erių Žydrūnas Lukošius jau dešimtmetį dėsto Klaipėdos universitete.

Pokalbį su Ž. Lukošiumi skaitykite čia

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder