Valdovų rūmuose pagerbti geriausi šalies abiturientai ir profesinių mokyklų absolventai

Valdovų rūmuose pagerbti geriausi šalies abiturientai ir profesinių mokyklų absolventai

110 abiturientų, kurie 3 ar daugiau valstybinių brandos egzaminų išlaikė surinkdami maksimalų balų kiekį, šiandien Valdovų rūmuose pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Ceremonijos metu taip pat pasveikinti ir 10 profesinių mokyklų absolventų, kurie, sėkmingai išlaikę egzaminus, įgijo aukščiausią kvalifikacinę kategoriją, yra tapę įvairių profesinio meistriškumo konkursų laureatais.

„Didžiuojuosi jumis visais, gerai besimokiusiais, ir jūsų mokytojais, kurie jus užkrėtė žinių troškimu, ir jus auklėjusiais tėvais. Linkiu neprarasti smalsumo ir kantrybės, studijuoti su ugnele, sėkmingai atrasti savo profesinį kelią. Ateitis priklauso jums – jaunimui, kuris kryptingai dirbs, įgis reikiamų gebėjimų ir mokės juos pritaikyti savo pačių bei visuomenės labui. Tikiu, kad jūs sėkmingai dirbsite Lietuvai,” – sveikindama geriausius abiturientus, sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Sėkmingiausiai brandos egzaminus išlaikę abiturientai renkasi studijas mūsų šalyje. Rugsėjį 1414 šimtukais įvertintų abiturientų (84 proc.) savo studijas pradės 26 skirtingose Lietuvos aukštosiose mokyklose. Daugiausia Vilniaus universitete (692), Kauno technologijos universitete (210) ir Lietuvos sveikatos mokslų (154) bei Vilniaus Gedimino technikos universitetuose (116). Tarp šimtukininkų populiariausia aukštoji neuniversitetinė mokykla – Vilniaus kolegija, kurioje studijuos 26 maksimaliu valstybinio brandos egzamino balu įvertinti abiturientai.

Šiemet brandos egzaminų sesijos metu šimto balų įvertinimą už penkis laikytus egzaminus gavo 7 abiturientai – kauniečiai Klaudijus Šyvis ir Kasparas Steponavičius iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos bei Ieva Kaukėnaitė iš Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos auklėtinis Kristijonas Kerekeš, Ignas Kriaučiūnas iš Marijampolės marijonų gimnazijos bei Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos mokiniai – Jieva Vilkaitytė ir Deimantas Batulevičius.

27 abiturientai brandos egzaminų sesiją užbaigė surinkę 4 šimto balų įvertinimus, 3 šimtukais savo brandos atestatą papuošė dar 76 abiturientai. 4 šimtukais gali pasigirti ne tik mokiniai iš didžiųjų šalies miestų, bet ir mažeikiškiai, kuršėniškis, rokiškėnas. Po 3 šimtukus atestatuose turi abiturientai iš Marijampolės, Biržų, Gargždų, Kretingos, Jonavos, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių ir Tauragės.

Valdovų rūmuose taip pat pasveikintos kirpėjo mokymo programą su pagyrimu baigusios Milena Ramanauskaitė ir Laura Žilytė, dailiųjų tekstilės dirbinių gamintojo kvalifikaciją įgijusi Dina Alytė, naftos produktų operatoriaus mokymo programą baigusi Sandra Geležinytė, statybos verslo paslaugų tiekėjo kvalifikaciją įgijęs Evaldas Bernotaitis, automatinių sistemų eksploatavimo mechatronikas Lukas Bieliauskas, higieninės kosmetikos kosmetologė Liucija Navickaitė, virėja Eitvilė Baltakytė, viešbučio darbuotojo specialybę įgijusi Dovilė Pačkauskaitė bei būsimasis kompiuterių ir organizacinės technikos operatorius Lukas Čeplikas.

Šventėje drauge su geriausias Lietuvos abiturientais ir profesinių mokyklų absolventais dalyvavo ir juos rengę mokytojai bei mokyklų atstovai.

2015 m. brandos egzaminų sesijos metu iš viso 2195 abiturientų darbai buvo įvertinti 100 balų. Po 5 šimtukus gavo 7 mokiniai, po 4 – 27, po 3 – 76, po du – 250, po 1 – 1324 mokiniai. Nors vieną brandos egzaminą surinkdami maksimalų balų kiekį šiemet išlaikė 1684 abiturientai iš 252 mokyklų visoje šalyje. Praėjusiais metais tokių abiturientų buvo 1025.

Beveik pusę šiais metais gautų šimtukų – 1088 – abiturientai gavo už valstybinį anglų kalbos egzaminą. 100 balų įvertinti buvo 5,12 proc. šį egzaminą laikiusių abiturientų (pernai – 2,15 proc.). Dar 321 abiturientas maksimalų įvertinimą gavo už matematikos, 230 – už lietuvių kalbos ir literatūros, 220 – informacinių technologijų valstybinius brandos egzaminus.

100 balų įvertinimai skirti 8,77 proc. informacinių technologijų valstybinio brandos egzaminą (pernai – 3,19 proc.) ir 5,63 proc. užsienio kalbos (vokiečių) valstybinį brandos egzaminą laikiusių abiturientų.

Šiemet ypač padaugėjo šimto balų įvertinimų už biologijos valstybinį brandos egzaminą. Jų procentas šoktelėjo nuo 0,12 iki 1,45 proc. nuo visų šį egzaminą laikiusių abiturientų.

Šimtukininkų yra beveik visose – 59 iš 60 – Lietuvos savivaldybėse. Daugiausiai didžiuosiuose miestuose – Vilniuje (779), Kaune (377), Klaipėdoje (176), Šiauliuose (118), Panevėžyje (105). Bent kelios dešimtys šimtukininkų taip pat mokėsi Mažeikių, Vilkaviškio, Jonavos, Ukmergės, Biržų, Kretingos rajonuose, Marijampolės savivaldybėje, Alytuje, Palangoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder