Telefono skambutis egzamino metu paliko be atestato

Telefono skambutis egzamino metu paliko be atestato

Trečiadienį visi Lietuvos abiturientai laikė vienintelį privalomą lietuvių kalbos egzaminą. Dviems klaipėdiečiams ši diena įsimins kaip viena nesėkmingiausių, mat įpusėjus egzaminui jų kišenėse suskambo mobiliojo ryšio telefonai. Už tai jie pašalinti iš egzamino.

"Visi abiturientai žino, kad į egzaminą draudžiama įsinešti mobiliojo ryšio telefoną. Prieš egzaminą abiturientų dar kartą perklausiama, ar jie neturi telefonų. Tačiau laikant lietuvių kalbos egzaminą net du moksleiviai pašalinti iš egzamino vien todėl, kad egzamino metu jų kišenėse suskambo mobiliojo ryšio telefonai", - pasakojo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė.

Valdininkė vylėsi, kad ši skaudi pamoka padės susimastyti kitiems abiturientams.

"Svarbiausia, kad lietuvių kalbos egzaminas yra vienintelis privalomas, kurį būtina išlaikyti tam kad gautum brandos atestatą. Kol kas sunku pasakyti, ar šitiems dviems lengvabūdiškai pasielgusiems jaunuoliams bus leista perlaikyti lietuvių kalbos egzaminą", - svarstė V. Kazakauskienė.

Iš viso lietuvių kalbos egzaminą trečiadienį turėjo laikyti 3158 Klaipėdos abiturientai. Neatvykusių į egzaminą, pasak V. Kazakauskienės buvo nedaug - daugiausias dėl to, kad neturėjo teigiamo metinio įvertinimo, taigi negalėjo laikyti egzamino, 2 abiturientai susirgo, o dar keletas neatvyko dėl neaiškios priežasties - daugiausia tokių buvo tarp profesinių mokyklų atstovų.

Lietuvių kalbos egzaminą vakar laikė ir tie, kuriems lietuvių kalba yra gimtoji, ir tautinių mažumų atstovai, kurie lietuvių kalbos mokosi kaip valstybinės. Laikantieji šį egzaminą jau anksčiau turėjo pasirinkti - spręs mokyklinio ar valstybinio egzamino užduotis. Pasak V. Kazakauskienės norinčiųjų laikyti mokyklinį egzaminą buvo tik šiek tiek daugiau, nei pasirinkusiųjų valstybinį.

Mokyklas baigiantieji ir anksčiau baigusieji keturis gegužės šeštadienius jau laikė valstybinius vokiečių, rusų, anglų ir prancūzų kalbų egzaminus. Pagrindinė brandos egzaminų sesija vyks iki birželio vidurio, po to bus rengiama pakartotinė sesija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder