Tarsis dėl mokesčio už pailgintos dienos grupes

Tarsis dėl mokesčio už pailgintos dienos grupes

Miesto valdžia sieks sumažinti ar panaikinti nemenką mokestį už pailgintos dienos grupes uostamiesčio mokyklose.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė aiškino, jog po to, kai Vakarų Lietuvos tėvų forumas parengė peticiją dėl nemokamų pailgintos dienos grupių uostamiesčio mokyklose, Savivaldybės administracijos direktorius paprašė pateikti informaciją apie minėtą mokestį ir šias grupes lankančių mokinių skaičių.

Pasak N. Laužikienės, skaičiuojama, kad šiuo metu papildomas grupes Klaipėdos mieste lanko 1 353 vaikai, o mėnesinis mokestis, kuris priklauso nuo valandų skaičiaus, svyruoja nuo 18 iki 60 eurų. 266 socialiai remtini vaikai Klaipėdoje nuo šio mokesčio yra atleisti. Jei mokestį būtų nuspręsta panaikinti, Savivaldybei tektų padengti 600 tūkst. eurų išlaidas.

"Sprendimas, ar bus keičiama tvarka, turėtų būti priimtas politiniame lygmenyje, - teigė N. Laužikienė. - Pinigai tikrai nėra maži, tad viską turime vertinti kompleksiškai. Jau yra parengtas kitų metų strateginio plano projektas, tad pailgintos dienos grupių mokesčio klausimas bus sprendžiamas kitų klausimų kontekste."

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas patvirtino, kad siūlymą sumažinti mokestį arba jį apskritai panaikinti administracija žada pateikti lapkričio mėnesį vyksiančios miesto Tarybos posėdžio metu.

"Norime užtikrinti vaikų saugumą ir sudaryti visas sąlygas, kad tėvai galėtų palikti savo atžalas pailgintos dienos grupėse", - teigė S. Budinas.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė vylėsi, kad galbūt miesto politikai pagaliau atkreips dėmesį į uostamiesčio tėvelių nepasitenkinimą ir mokestį panaikins.

"Nuo praėjusių metų iš tėvelių sulaukėme daug skundų ir prašymų atkreipti dėmesį, kad Klaipėdos mieste pailgintos dienos grupių kainos yra vienos didžiausių Lietuvoje. Klaipėdos rajone, Vilniaus mieste ir kai kuriuose kituose miestuose šios grupės iš viso nieko nekainuoja, o kai kur kaina - simbolinė. Deja, mūsų mieste prieš metus kainos buvo netgi padvigubintos", - teigė A. Zarambienė.

Rugsėjį Vakarų Lietuvos tėvų forumas paskelbė peticiją dėl nemokamų pailgintos dienos grupių uostamiesčio mokyklose ir jau surinko 439 parašus.

PETICIJA. Vakarų Lietuvos tėvų forumas paskelbė peticiją dėl nemokamų pailgintos dienos grupių uostamiesčio mokyklose ir jau surinko daugiau nei 400 parašų.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr

"Situacija tokia, kad, tarkime, dvi atžalas auginantys tėvai dėl didelio mokesčio jų neleidžia į papildomas grupes ir palieka juos namuose. Tačiau, palikdami vaikus iki 14 metų namuose vienus, tėvai pažeidžia įstatymus. Taigi, galime teigti, Klaipėdoje nėra sudarytos sąlygos vaikus auginti saugiai", - absurdišką situaciją komentavo pašnekovė.

Norime sudaryti visas sąlygas, kad tėvai galėtų palikti savo atžalas pailgintos dienos grupėse.

Saulius BUDINAS, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius

Palikdami vaikus iki 14 metų namuose vienus, tėvai pažeidžia įstatymus - Klaipėdoje nėra sudarytos sąlygos vaikus auginti saugiai.

Aušra ZARAMBIENĖ, Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė

 

.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder