Švietimo įstaigos pereiti į nuotolinį mokymą neskuba

Švietimo įstaigos pereiti į nuotolinį mokymą neskuba

Nors koronavirusinės infekcijos atvejų Lietuvoje sparčiai daugėja, tačiau uostamiesčio švietimo įstaigos vis dar dirba įprastiniu būdu ir kol nebus poreikio, į nuotolinį mokymą pereiti nežada.

Viešojoje erdvėje sklando įvairūs gandai, jog pasibaigus rinkimų maratonui Lietuvoje bus paskelbtas karantinas, o švietimo įstaigos vėl dirbs nuotoliniu būdu. Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė patikino, jog konkrečios datos, kada mokyklos sugrįš į nuotolinį mokymą, nėra.

"Jei nebus poreikio, tai mokyklos į nuotolinį mokymą tikrai negrįš. Visos švietimo įstaigos yra pasiruošusios ekstremaliai situacijai ir nenumatytiems atvejams, bet dirbti nuotoliniu būdu - tokio poreikio šią dieną nėra", - sakė L. Prižgintienė.

Uostamiesčio ugdymo įstaigose, kuriose nėra galimybių mokiniams išlaikyti saugius atstumus ar įgyvendinti kitas LR Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktas rekomendacijas, organizuojamas mišrusis mokymosi būdas.

"Kai kurios progimnazijos ir gimnazijos organizuoja nuotolinį mokymą kas savaitę. Mokiniai mokosi vieną savaitę nuotoliniu būdu, o kitą - įprastai. Taip pat kai kuriose mokyklose nuotoliniu būdu mokosi po vieną klasę", - pasakojo L. Prižgintienė.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder