Susirūpino mokinių aprūpinimu technologine įranga

Susirūpino mokinių aprūpinimu technologine įranga

Pradėta kalbėti apie tai, kad Klaipėdos mokyklos ir darželiai turėtų būti geriau aprūpinti technologine įranga. Valdininkai žada tokius planus įtraukti į ateinančių metų strateginį planą. Tiesa, prieš tai dar norima atlikti išsamią analizę apie esamą situaciją.

Miesto Tarybos narys Rimantas Didžiokas ėmėsi iniciatyvos, kad Savivaldybė pasirūpintų uostamiesčio mokyklose ir darželiuose esančių kompiuterių ir kitų informacinių technologijų situacija.

Politikas tikisi, kad modernios ir šiuolaikiškos mokymosi priemonės padėtų mokiniams geriau mokytis, tad siūlė į miesto strateginį planą įrašyti dar vieną eilutę: "Ikimokyklinių ir bendro ugdymo įstaigų aprūpinimas mokymo įranga ir organizacine technika".

"Tikrai pritarčiau, kad tokia programa galėtų būti, bet tik nuo kitų metų, nes pirmiausia reikia labai išsamiai apskaičiuoti, kokie yra poreikiai", - sakė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Pasak jos, tokia analizė jau yra pradėta. Iš mokyklų pateiktos informacijos esą matyti, kad situacija skirtingose švietimo įstaigose labai skiriasi. Vienos yra labiau apsirūpinusios kompiuteriais, kitos mažiau.

"Jei mes atskira priemone keičiame lovytes darželiuose, tikrai gali atsirasti ir atskira priemonė e.klasėms steigti. Turėtų būti parengta atskira programa, kur būtų nurodyti aiškūs poreikiai ir reikiamos lėšos. Manau, kad reikia kompleksiškai spręsti šią problemą", - sakė N. Laužikienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder