Sukils prieš aukštojo mokslo skurdinimą

Pilietinės iniciatyvos

Klaipėdos universiteto bendruomenė raginama dalyvauti šiandien vyksiančioje protesto akcijoje prieš šalies aukštojo mokslo nuskurdinimą ir studijų kokybės degradavimą.

Dėstytojai ir studentai kviečiami 15 val. ateiti į Klaipėdos universiteto (KU) konferencijų salę "Aula Magna", kur ir vyks konferencija-protesto akcija "Akademinė bendruomenė - prieš baudžiavą aukštajame moksle".

Klaipėdos universiteto darbuotojų profesinės sąjungos ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo organizuojamos akcijos metu bus kalbama apie apgailėtiną Lietuvos aukštojo mokslo situaciją, lyginant su kitų Europos šalių aukštuoju mokslu, apie universitetų funkcionavimui trukdančius finansinius ir įstatymų pančius, milžiniškus dėstytojų darbo krūvius.

Pasak KU darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Astos Lapinskienės, atėjusieji galės pamatyti nemažai nuotraukų, kuriose atsispindi ypač blogos kai kurių KU padalinių darbo ir mokymosi sąlygos.

"Stebėdami merdinčią aukštojo mokslo sistemą, toliau negalime tylėti, privalome garsiai išsakyti ir įvardyti problemos mastą. Kovo mėnesį kartu su Lietuvos mokslininkų sąjunga kreipėmės į Seimą, Vyriausybę, balandžio mėnesį - į šalies prezidentą. Pateikėme kompleksą metų metais nesprendžiamų problemų, tačiau sulaukėme tik formalaus pranešimo, kad pasiūlymai gauti - su mumis nebendradarbiaujama. Šiandien mes stebime tik deklaratyvius politikų pareiškimus, kurie, deja, parodo, kad tik gąsdinimai, streikai gali priversti dirbti kartu, siekti rezultatų", - sakė ji.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder