Rudens semestre nuo mokesčio už mokslą siūloma atleisti ne tik "aštuntukininkus"

Švietimo ir mokslo ministerija rudens semestrui siūlo palikti seną tvarką, pagal kurią už studijas nemokėtų 50 proc. kiekvienos studijų programos dieninių studijų studentų. Tai ministras Algirdas Monkevičius sakė antradienį susitikime su studentų sąjungų atstovais - Lietuvos studentų ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga.

Pagal siūlomą tvarką, už mokslą rudens semestre neturėtų mokėti studentai, turintys 8 ir didesnį įvertinimo vidurkį. Jei "aštuntukininkai" nesudarytų 50 proc. studijuojančiųjų, valstybės finansuojamos vietos būtų skirtos ir žemesnius balus turintiems studentams, patenkantiems tarp pusės geriausiai besimokančiųjų.

Pasak ministro patarėjos Gajos Bartusevičiūtės, ministerija sieks patenkinti studentų interesus. "Norime pagerinti sąlygas, kad studentams nebūtų šoko ir kad šį rudens semestrą išliktų tokia tvarka, kokia buvo anksčiau", - Eltai sakė G. Bartusevičiūtė.

Švietimo ir mokslo ministerija ir Nacionalinė studentų sąjunga bendradarbiavimo protokolą, reglamentuojantį studijų mokėjimo tvarką, planuoja pasirašyti kitą savaitę.

Eltos inf.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder