Renovacija universiteto bendrabučius aplenks

Renovacija universiteto bendrabučius aplenks

Šiemet universitetų ir kolegijų bendrabučiams per Europos Sąjungos programą "Jessica" atnaujinti skirta 30 mln. litų. Už šias lėšas planuojama suremontuoti 78 bendrabučius. Tačiau Klaipėdos universitetas (KU) šiomis lėšomis pasinaudoti negalės, nes uostamiestyje esantys bendrabučiai jau yra ne universiteto, o Turto banko nuosavybė.

Švietimo ir mokslo ministerijos Europos Sąjungos paramos įgyvendinimo skyriaus vyresnioji specialistė Rasa Majienė teigė, jog "Jessica" nėra įprasta fondų parama, kadangi teikiamos ne dotacijos ar subsidijos, o paskolos.

"Klaipėdos universitetas negali pasinaudoti pagal programą "Jessica" teikiama parama, nes universiteto bendrabučiai yra užstatyti Turto bankui ir yra nebe mūsų nuosavybė. Siuntėme paraiškas gauti finansavimą auditorinių korpusų atnaujinimui, tačiau jis buvo atmestas, nes lėšos pagal "Jessica" yra skiriamos tik bendrabučių patalpoms atnaujinti", - sakė KU infrastruktūros prorektorius Antanas Lukoševičius.

Senųjų KU bendrabučių remontui prieš porą metų buvo skirta 341 tūkst. litų - buvo suremontuoti dušai, bendrojo naudojimo patalpos, dalis nuotekų bei šildymo sistemų vamzdynų, elektros instaliacija. Dabar centrinė valdžia negali skirti lėšų bendrabučių remontui, nes jie yra perduoti Turto bankui, tad dabar universitetas turi tvarkytis iš savo lėšų. Šiuo metu bendrabučiams yra skiriamos lėšos tik avarinėms situacijoms likviduoti - trūkus vamzdynui arba prakiurus stogui. Viskuo kitu turi pasirūpinti patys bendrabučių gyventojai.

Universiteto miestelyje planuojama pastatyti tris naujus bendrabučio korpusus. Tam Finansų ministerija jau skyrė 7 mln. litų. Numatoma, jog bendrabučiuose bus tiek pat vietų, kiek jų yra ir dabar senuosiuose - apie 900.

Pernai buvo parengtas projektas naujų bendrabučių statybai, tačiau pirmasis bendrabučio korpusas negali būti pradėtas statyti, nes jam trukdo aukštos įtampos elektros linija - ją žadama kabeliuoti. Kol tai įvyks, bendrabučių statybos bus padėtos nuo trečiojo korpuso. Šiuo metu jau vyksta Turto banko paskelbtas konkursas šio 600 vietų korpuso statybos darbams atlikti ir paslaugoms teikti. Planuojama, jog sutartis bus pasirašyta rugsėjį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder