Privalomas matematikos egzaminas vis dėlto bus

Privalomas matematikos egzaminas vis dėlto bus

Vertindamas ketvirtadienį prasidėjusią tarptautinę parodą „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“ švietimo ir mokslo profesorius Dainius Pavalkis teigė, kad ši paroda pagal lankytojų gausumą, ko gero, konkuruoja su Knygų muge.

„Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ paklaustas, kada bus įvestas privalomas matematikos egzaminas, ministras patvirtino, kad jis bus.

„Šis egzaminas bus įvestas nuo 2016 metų, nes reikia laiko pakeisti programas, prisitaikyti. Kol nepadėjau parašo, negaliu galvos guldyti, kaip ten viskas atrodys. Planas yra toks - pirmiausia įvesti matematikos egzaminą tiems mokiniams, kurie norės studijuoti aukštosiose mokyklose. Kaip pirmą slenkstį“.

Tuo pat metu ministras teigė manantis, kad matematikos egzaminas paprastesnėje apimtyje galėtų būti įvestas visiems, baigiantiems abitūrą, kaip bendrojo išsilavinimo sudedamoji dalis.

Profesorius D. Pavalkis sakė, kad šiemet, kaip ir ankstesniais metais, agituojama rinktis tas specialybes, kurių labiausiai reikia. O ypač trūksta informacinių technologijų specialistų.

„Paskaičiuota, kad Europos Sąjungoje yra 800 tūkstančių darbo vietų būtent šios srities specialistams. Tuo pat metu yra 20 milijonų bedarbių. Vadinasi, sistema neveikia ir žmonės nenukreipiami ten, kur jie iš tikrųjų turėtų eiti, kad turėtų gerą darbą, nes informacinių technologijų specialistai, ko gero, po suvirintojų, uždirba daugiausia".

Anot ministro, aiškėja, kad reikia informacinių technologijų specialistų ne tik su universitetiniu išsilavinimu.

„50 procentų darbo vietų galėtų užpildyti specialistai su profesiniu išsilavinimu, baigę 6 mėnesių mokymą. Todėl ir priėmėm sprendimą steigti trumpo ciklo kompiuterininkų profesinę mokyklą. Lėšas turime pirmiausia skirti tam, kad būtų patenkinti vaklstybės poreikiai, turime skatinti rinktis tas specialybes, kurių labiausiai šaliai trūksta“, - sakė ministras D. Pavalkis.

Žinių radijo laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis nuo 13.10 val.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder