Prezidentui siūloma nepasirašyti Aukštojo mokslo įstatymo pataisų

Prezidentui siūloma nepasirašyti Aukštojo mokslo įstatymo pataisų

Partija Tvarka ir teisingumas nepritaria Seimo priimtam Aukštojo mokslo įstatymui ir siūlo prezidentui Valdui Adamkui jo nepasirašyti. Šis įstatymas, partijos nuomone, palieka teisę pačioms aukštosioms mokykloms nustatyti, kurie studentai pagal švietimo įstaigų nustatytus kriterijus turės mokėti už mokslą.

"Mes buvome, esame ir būsime kategoriškai prieš tokią tvarką. Partija Tvarka ir teisingumas pasisako už nemokamą aukštąjį mokslą, ir mes sieksime tai įgyvendinti", - sakė partijos pirmininkas Rolandas Paksas.

Politiko teigimu, Aukštojo mokslo įstatymas turi būti grąžintas Seimui ir svarstomas iš naujo.

Pagal Seimo priimtas Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, gerai besimokantiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams laiduojamas nemokamas mokslas.

Gerai besimokančiais studentais bus laikomi studentai, kurių studijų dalykų įvertinimų vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip įvertinimas "gerai" pagal aukštosios mokyklos patvirtintus studijų rezultatų vertinimo kriterijus.

Priimtame įstatyme taip pat numatyta, kad asmenys, sutinkantys mokėti valstybinės aukštosios mokyklos nustatytą studijų kainą, konkurso būdu gali būti priimami į visas studijų programas. Studijų vietų, į kurias priimami šie asmenys, skaičių nustatys valstybinė aukštoji mokykla, atsižvelgdama į galimybes užtikrinti studijų kokybę.

"Vakarų ekspreso" ir Eltos inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder