Po atostogų į mokyklas sugrįš ne visi

Po atostogų į mokyklas sugrįš ne visi

Vyriausybė pritarė, kad nuo spalio 26 d. iki lapkričio 8 d. dviem savaitėms bendrojo ugdymo mokyklose 5-12 klasių mokiniams ir profesinio mokymo įstaigose skelbiama kontaktinio ugdymo pauzė: mokiniai vieną savaitę atostogaus, o kitą savaitę mokysis nuotoliniu būdu.

Pradinių klasių mokiniai po savaitės trukmės atostogų grįš į mokyklas, jiems nuotolinis mokymas nebus taikomas, nebent savivaldybės, kuriose paskelbtas karantinas, priims kitokį sprendimą.

Klaipėdos rajone, kuris patenka į vadinamąją raudoną zoną, moksleiviams galios vyriausybės nustatyta tvarka, o darželinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai bus ugdomi kaip įprastai.

"Manome, kad darželių uždarymas būtų perteklinė priemonė. Priimtas sprendimas rajono darželiuose ugdymo procesą ir toliau tęsti net ir esant karantinui. Tokia pati situacija ir su pradinukais. Nors jie kitą savaitę atostogaus, bet po atostogų galės grįžti į mokyklas", - sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Planuojama, kad nuo lapkričio 9 dienos mokyklos dirbs įprastai pagal nustatytus saugumo reikalavimus, išskyrus tas savivaldybes, kurios patenka į raudonąją zoną ir jose skelbiamas karantinas.

Aukštosioms mokykloms rekomenduojama ateinančias dvi savaites studijas organizuoti nuotoliniu būdu, tačiau joms paliekama teisė pačioms apsispręsti, ar studijas vykdyti minėtu būdu, ar įprastai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder