Pirmieji egzaminų rezultatai

Pirmieji egzaminų rezultatai

Trečiadienį Nacionalinis egzaminų centras (NEC) jau turėjo duomenis apie pirmuosius mokyklinių gimtųjų kalbų egzaminų rezultatus. NEC duomenimis, laikyti lietuvių gimtosios kalbos mokyklinio egzamino  atvyko 20 150 kandidatų, iš jų neišlaikė 285 abiturientai - kiek daugiau nei vienas procentas visų laikiusiųjų, rašo "Respublika".

Mokiniai, kurie mokėsi ne lietuvių mokomąja kalba, laikė lietuvių valstybinės kalbos egzaminą. Iš 1974 kandidatų neišlaikė tik 57 - beveik 3 proc. mokinių.

Gimtosios rusų kalbos egzamino atvyko laikyti 557 abiturientai, iš jų 5 neišlaikė. 1467 kandidatai laikė gimtosios lenkų kalbos mokyklinį egzaminą. Šio egzamino nepavyko išlaikyti 8 abiturientams. Gimtosios baltarusių kalbos egzaminą išlaikė visi 3 laikiusieji.

"Šių metų rezultatai yra labai geri", - komentavo NEC atstovė Audronė Lisauskienė.

Specialistės teigimu, jau yra paskelbti ir mokyklinio biologijos egzamino rezultatai, tačiau daugiau informacijos apie tai NEC dar neturi.

Vakar abiturientai laikė anglų kalbos mokyklinį ir valstybinį egzaminus. Už egzaminų priežiūrą atsakingos savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerija bei apskritys jokių duomenų apie skundus ar pažeidimus NEC nepateikė.

"Jei būtų buvę kokių nors skundų ar pažeidimų, būtume buvę informuoti, tačiau niekas apie jokius pažeidimus nepranešė, taigi valstybinis anglų kalbos egzaminas vyko sklandžiai", - sakė A.Lisauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder