Pedagogų streikas artėja pabaigos link

Pedagogų streikas artėja pabaigos link

Trečiadienį,16 30 valandą, mokytojai planuoja palikti Švietimo ir mokslo ministeriją (ŠMM), nes prasmės joje būti nėra, derybos dėl mūsų reikalavimų eina į pabaigą. Taip antradienį po susitikimo su laikinuoju švietimo ir mokslo ministru Roku Masiuliu sakė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Pasak jo, dėl streiko sustabdymo bus sprendžiama trečiadienį. „Tikėtina, kad penktadienį streiką stabdysime, nes per Kalėdas netikslinga streikuoti. Ar jį tęsime po švenčių, bus matyti“, - sakė A. Nacickas.

Kaip po susitikimo su laikinuoju ministru reziumavo A. Navickas, diskusija dėl etatinio darbo apmokėjimo baigėsi, dabar laukiama ministro įsakymo dėl etatinio mokytojų darbo apmokėjimo korekcijų.

Laikinasis švietimo ir mokslo ministras R. Masiulis vylėsi, kad antradienį priartėta prie geresnio etatinio mokytojų darbo apmokėjimo varianto, kurį šią savaitę tikimasi patvirtinti ministro įsakymu, ir kuris nuo rugsėjo galėtų įsigalioti.

„Idealaus modelio nerasime“, - sakė R. Masiulis, pridurdamas, kad etatinis mokytojų darbo apmokėjimo modelis galės būti tobulinamas toliau.

Paklaustas, kas konkrečiai keistųsi, laikinasis ministras akcentavo algoritmą, pagal kurį bus vieningai apskaičiuojami atlyginimai mokytojams. „Iki šiol etatinio darbo apmokėjimo kritika buvo, kad jis labai palaidas ir kiekviena mokykla kaip nori taip interpretuoja. Ministro įsakymu bus reglamentuojama tai“, - sakė R. Masiulis.

Derybas su profsąjungomis ministras vadino sudėtingomis. Antroji jų dalis - finansinė. R. Masiulio žodžiais, čia ŠMM įgaliojimai riboti. „Laukiame, kas bus su biudžetu, tai daugiau Vyriausybės, pirmiausia - Seimo sprendimai“, - sakė l.e.p. ministras.

Pasak R. Masiulio, Vyriausybėje nėra diskusijos, kad streikavusiems mokytojams už streiką būtų kompensuota (sumokant atlyginimą už streiko metu nedirbtas dienas. - ELTA). „Čia reikia profsąjungos lyderio klausti, kokia situacija. Šiandien šią temą lietėm, bet mano įgaliojimai riboti“, - sakė R. Masiulis.

ELTA primena, kad streiką palaikantys mokytojai Švietimo ir mokslo ministerijoje gyvena 20 dienų.

Neterminuotą švietimo darbuotojų streiką Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė lapkričio 12 dieną. Jo piko metu streikavo per 1500 mokytojų.

Švietimo ir mokslo ministerijos preliminariais duomenimis, antradienį planavo streikuoti 32 (apie 1,6 proc.) švietimo įstaigų. Streiką tęsia 29 iš jų, prisijungti planavo 3, nutraukti streiką irgi 3. Gruodžio 18 dieną streikavusių mokytojų skaičius - apie 200.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder