Paskelbti stojamųjų egzaminų rezultatai

Paskelbti stojamųjų egzaminų rezultatai

Iki prašymų registracijos Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) informacinėje sistemoje pabaigos likus dviem savaitėms, stojantiesiems jau paskelbti birželio 19 - liepos 4 dienomis vykusios pagrindinės stojamųjų egzaminų sesijos rezultatai.

Sesijos metu stojantieji, užsiregistravę į menų studijų srities ir meno pedagogikos studijų programas, laikė stojamąjį egzaminą, o pasirinkusiems pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas vyko motyvacijos vertinimas, praneša LAMABPO.

Pasirinkusiųjų laikyti meno studijų programoms reikalingus stojamuosius egzaminus šiais metais buvo 3 734. Iš jų 906 stojantieji į egzaminą neatvyko.

Stojantys į universitetus maksimalų 100 balų stojamojo egzamino įvertinimą gavo 98 asmenys, į kolegijas - 57.

Stojamuosius egzaminus į architektūros krypties universitetinių studijų programas laikė 288 asmenys, dailės ir dizaino krypties - 500, fotografijos ir medijų krypties - 82, muzikos krypčių - 272, teatro ir kino, šokio krypčių - 253, meno pedagogikos - 229.

Universitetuose tokius specialiuosius stojamuosius egzaminus laikė 498 asmenys, kolegijose - 159.

Motyvacijos vertinimui šiemet užsiregistravo 3 115 stojančiųjų. Tiesa, anot LAMABPO, šiek tiek daugiau nei 1,3 tūkst. į jį neatvyko. Pernai motyvacijos vertinimo pageidavo 3 900 stojančiųjų, bet per 1,6 tūkst. iš jų taip pat neatvyko.

Stojantiesiems į švietimo ir ugdymo studijų krypčių grupės programas už teigiamą motyvacijos įvertinimą prie konkursinio balo pridedami 1 arba 2 papildomi balai. Įvertinimas 0 turi tik rekomendacinį pobūdį, todėl tokį įvertinimą gavęs stojantysis gali dalyvauti konkurse į valstybės finansuojamas šių studijų programų vietas. Asmenys, neužsiregistravę arba neatvykę į motyvacijos vertinimą, į valstybės finansuojamas studijų vietas pretenduoti negalės.

Šiais metais stojančiųjų į universitetines studijų programas ir gavusiųjų 0 balų buvo 67, 1 balą - 671, 2 balus - 864. Į kolegines studijų programas gavusių 0 balų pasitaikė 54 atvejai, 1 balą - 511, 2 balus - 565.

Papildomoje egzaminų sesijoje, kuri vyks liepos 9-10 d., dalyvaus tik 13 asmenų. Jiems stojamieji egzaminai buvo atidėti dėl ligos ar kitų svarių priežasčių.

Valstybė šiais metais numato finansuoti 745 menų studijų vietas, iš jų 521 - universitetuose, 224 - kolegijose. Švietimo ir ugdymo krypčių grupei planuojama skirti 739 studijų krepšelius: 568 - universitetuose, 171 - kolegijose.

Iki šiol internetinėje bendrojo priėmimo sistemoje iš viso užsiregistravo 33 377 stojantieji į aukštąsias mokyklas. Iš jų 26 563 jau įrašė savo pirmo etapo pageidavimus. 2025 asmenys, vidurinį išsilavinimą įgiję 2009 metais ar anksčiau, į vieną iš 12-os LAMABPO priėmimo punktų jau pristatė brandos atestatus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder