Pamokos specialistams: kaip apsaugoti vaikus nuo priklausomybės kompiuteriams?

Pamokos specialistams: kaip apsaugoti vaikus nuo priklausomybės kompiuteriams?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyrius lapkričio 19-ąją miesto švietimo įstaigų socialinius pedagogus bei psichologus kviečia į mokomąjį seminarą "Kompiuterinės technologijos ir vaikų bei paauglių emocinė sveikata“. Mokymai su vaikais dirbantiems specialistams vyks Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakultete.

Seminarą inicijavusio Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė įsitikinusi, jog šiai problemai visuomenė turi skirti didelį dėmesį, nes auga karta, kuriai virtualios erdvės galimybės yra labiau pažįstamos ir priimtinos nei gyvenimo realybė - šeima, draugai, turiningi laisvalaikio užsiėmimai.

"Jau nebereikia įrodinėt, jog nuo kompiuterinių technologijų priklausomas vaikas praranda bendravimo įgūdžius, atitolsta nuo artimųjų, nusilpsta fiziškai. Tokių pavyzdžių turime daugybę. Atėjo laikas visiems mums ieškot būdų, kaip pasipriešinti šiam reiškiniui, kaip padėti jaunam žmogui atsirinkti vertybes, kad jis būtų atsparesnis kompiuterinių technologijų traukai“,- sako J. Asadauskienė.

Jauno žmogaus priklausomybės nuo informacinių technologijų priežastis bei pasekmes seminare nagrinės dvi žinomos šios srities specialistės, vaikų ir paauglių psichiatrės Sigita Lesinskienė ir Virginija Karalienė. Mokymuose lektorės dalinsis ne tik teorine medžiaga, tačiau ir savo medicinine patirtimi, kaip sprendžiami konkretūs klinikiniai atvejai.

Anot seminaro organizatorių, tai, kad tema itin aktuali, liudija faktas, jog mokymams aktyviai registravosi ne tik Klaipėdos miesto švietimo bei kitų socialinių įstaigų socialiniai pedagogai ir psichologai. Sulaukta daug paraiškų ir iš aplinkinių rajonų mokymo įstaigų.

Tik faktai

2010 m. spalį paskelbti Europos Komisijos užsakymu atlikti tyrimai, konstatavę, jog Lietuvos vaikai internetą yra pamėgę bene labiausiai Europoje. Skaičiuojama, jog iš 320,8 tūkst. Lietuvos vaikų net 96 proc. naudojasi internetu.

75 proc. Lietuvos vaikų naršo socialiniuose tinklapiuose, o net 64 proc. - daugiausia Europoje - mano, jog internete galima rasti "gerų dalykų".

Lietuva, tyrimo duomenimis, patenka tarp vadinamųjų "skaitmeninės kartos" šalių, kur internetu vaikai naudojasi daugiau nei jų tėvai.

Tyrimo išvadose pripažįstama, jog kuo daugiau vaikai naudojasi internetu, tuo daugiau pavojų jiems gresia.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder