Paaugliai buriasi į gaujas

Paaugliai buriasi į gaujas

Pedagogai įspėja tėvus, kad Klaipėdos paaugliai buriasi į pavojingas gaujas. Spėliojama, kad mieste veikia mažiausiai trys jaunimo grupuotės, kurių nariai mėgdžioja kino filmo veikėjus ir užsiima neleistina veikla. Policija ramina, kad jaunimas nusikaltimų nedaro.

Informaciją tėvams, kad Klaipėdos mieste - Žvejybos uosto rajone, Joniškės kapinėse ir Sąjūdžio parke veikia neformalios paauglių grupės, elektroniniame dienyne išplatino Klaipėdos "Žemynos" gimnazijos administracija.

"Žemynos" gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė sakė, kad informacija apie Klaipėdoje veikiančias paauglių gaujas nėra oficiali, bet ja buvo pasidalinta direktorių pasitarime ir prašyta perduoti tėvams, kad šie pasikalbėtų su vaikais ir įspėtų apie tokių grupių veikloje tykančius pavojus.

"Aš pati neformaliai kalbėjau su paaugliais, jie patvirtino, kad tokie dalykai tikrai vyksta mūsų mieste, ir įvardijo, kad dar viena gauja susibūrusi Klaipėdos centre, kad vyksta įšvetinimo į gaują apeigos", - pasakojo direktorė.

TIK TRIUKŠMAS. Pasak pareigūnų, neformaliu jaunimu galima vadinti ir riedlentininkus bei riedutininkus, bet jie nedaro nieko neleistino. Redakcijos archyvo nuotr.

Anot pašnekovės, Klaipėdoje veikiančios paauglių gaujos neužsiima vagystėmis ar plėšimais, tačiau naudoja draudžiamus vartoti dalykus.

Gimnazijos socialinė pedagogė Deimantė Juozaitienė paragino paauglius auginančius tėvus stebėti vaikus ir bendrauti su jais. "Paaugliai yra itin pažeidžiama amžiaus grupė. Įsitraukti į gaują paauglys gali labai greitai, tačiau išeiti iš tokių struktūrų būna labai sunku. Lyderiai naudojasi gaujos nariais, liepia jiems vykdyti užduotis, kurios gali ir labai blogai baigtis", - gąsdino socialinė pedagogė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė patvirtino, kad policija gavo pranešimų apie besibūriuojančius paauglius, tačiau nepastebėta, kad jaunimas užsiimtų neleistina veikla.

"Buvo gauti pranešimai, kad paauglių grupės renkasi prie Joniškės kapinių, ant tilto prie geležinkelio. Dar vasarą buvo gauta keletas skundų, kad jaunimas vėlai vakare važinėjasi dviračiais ir triukšmauja Sąjūdžio parke. Neformaliu jaunimu galima vadinti ir riedlentininkus bei riedutininkus, kurie renkasi Poilsio parke. Tačiau, pareigūnų teigimu, šie jaunuoliai nedaro nieko neleistino. Na, gal tik patriukšmauja, bet juk jie - paaugliai, tai galima suprasti", - kalbėjo A. Grauslienė.

Specialistė pridūrė, kad pareigūnams yra žinomos ir vietos "prie garažiukų", kur renkasi jaunuoliai, linkę parūkyti, išgerti. "Patruliuojantys policijos pareigūnai savo teritorijose stebi jaunimo susibūrimo vietas", - teigė A. Grauslienė.

Pašnekovė pasidžiaugė, kad Klaipėdoje paaugliai nėra linkę nusikalsti. "Praėjusiais metais buvo keletas atvejų, kai paaugliai atėmė iš jaunesnių vaikų mobiliuosius telefonus, tačiau šie nusižengimai buvo labai greitai išaiškinti", - sakė specialistė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder