Nori tapti pasieniečiu? Startas jau duotas!

Nori tapti pasieniečiu? Startas jau duotas!

Tie, kurie vis dažniau susimąsto, kokią profesiją rinksis šiemet, kai brandos atestatas bus rankoje, jau gali planuoti savo ateitį ir šią vasarą – vakar Pasieniečių mokykla paskelbė informaciją apie priėmimo į šią mokymo įstaigą sąlygas.

Svajojantiems apie pasieniečio profesiją stojamųjų egzaminų nėra, tačiau rengiama atranka. Siuntimą dalyvauti joje išduoda Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Pageidaujantieji gauti tokį siuntimą, prašymą ir reikalingus dokumentus elektroniniu paštu [email protected]  turi pateikti iki šių metų liepos 12 d.

Kartu su prašymu reikia pateikti užpildytą sutikimą būti tikrinamam valstybės informacinėse sistemose ir registruose, taip pat kopijas – asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, brandos atestato ir jo priedų, užpildytos anketos (gyvenimo aprašymo), vairuotojo pažymėjimo (jei turi), privalomąją karo tarnybą (jei atliko) ar bazinius karinius mokymus (jei baigė) patvirtinančių dokumentų. (Tie, kurie brandos atestatus gaus tik šių metų liepą, gali jų kopijas pirmiau nurodytu el. p. adresu siųsti iki patikrinimo pabaigos, bet ne vėliau kaip rugpjūčio 12 d.) Našlaičiai ar pareigūno, žuvusio atliekant tarnybines pareigas, vaikai turi pateikti tai patvirtinančių dokumentų kopijas. Atitinkamų dokumentų kopijų prireiks ir pasieniečiais tapti ketinantiems Jaunojo pasieniečio būrelio ar Lietuvos šaulių sąjungos nariams, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus kadetams.

Dar kelios svarbios datos tiems, kurie pasirinks pasieniečio profesiją. Pretendentų bendrojo fizinio pasirengimo įskaita vyks rugpjūčio 20 ir 21 d., bendrųjų žinių testas – rugpjūčio 22 d., konkursinio balo nustatymas – rugpjūčio 22 d.

Sėkmingai atranką perėję ir mokytis priimti pretendentai savo pavardes ras sąraše, rugpjūčio 23 d. iškabintame Pasieniečių mokyklos informaciniame stende, taip pat interneto svetainėse www.pasienis.lt,www.pasienietis.lt.

Mokslo metai Pasieniečių mokykloje prasidės rugpjūčio 29 d.

Apie viską smulkiau galite sužinoti čia.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder