Nauja mokykla: yra iš ko rinktis

Nauja mokykla: yra iš ko rinktis

Naują mokyklą Klaipėdoje projektuoti nori ne tik Klaipėdos, bet ir Vilniaus architektai. Sulaukta keturių pasiūlymų.

Klaipėdos miesto savivaldybėje jau vyko bendrojo ugdymo mokyklos pastato Senvagės g. projektinių pasiūlymų pristatymas bei ekonominio naudingumo vertinimas. Posėdis buvo uždaras. Po jo Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasidžiaugė, kad rinktis tikrai bus iš ko.

"Projektinių pasiūlymų sulaukėme ne tik iš klaipėdiečių, bet ir vilniečių. Visi keturi pasiūlymai gana įdomūs ir originalūs", - sakė S. Budinas.

Jis priminė, kad parinkus vietą, kur turėtų išdygti naujoji mokykla, buvo pasigirsta nuogąstavimų, kad sklypo reljefas nepatogus. Bet projektinius pasiūlymus pateikę architektai esą kaip tik pasidžiaugė, kad šis sklypas suteikia galimybę sukurti įdomų ir išskirtinį projektą.

"Kone visi numatė galimybę dvi pastato dalis jungti specialia jungtimi, kuri eitų virš kelio", - vieną galimą architektų pateiktą sprendimą išdavė Savivaldybės administracijos direktorius.

Vėliau bus vertinami konkurse dalyvaujančių projektų rengėjų finansiniai pasiūlymai.

"60 procentų skirsime vaizdui, o finansinė pasiūlymo išraiška sudarys 40 procentų", - kaip bus išrinktas geriausias pasiūlymas, paaiškino S. Budinas.

Jei nebus jokių pretenzijų, preliminariai planuojama jau kovo mėnesį pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusiais architektais. Maždaug metus vyktų projektavimo darbai, o 2018-aisiais būtų galima skelbti rangos darbų konkursą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder