Mokytojų perkamoji galia smuko trečdaliu, sunerimę ir direktoriai

Mokytojų perkamoji galia smuko trečdaliu, sunerimę ir direktoriai

Mokyklų vadovų kadencijos įvestos neapgalvotai, morališkai, teisiškai ir organizaciškai nepagrįstai. Taip Eltai teigė Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos (LMVA) prezidentas dr. Dainius Žvirdauskas.

Kaip pabrėžė Kauno technologijos universiteto (KTU) inžinerijos licėjui vadovaujantis dr. D. Žvirdauskas, mokyklų vadovai buvo išskirti iš visų biudžetinių įstaigų vadovų. Jiems vieninteliams įvestos kadencijos.

„Kitų biudžetinių įstaigų vadovams - ne, nekalbant apie tai, kad už švietimo politikos įgyvendinimą atsakingi ne vien mokyklų direktoriai, bet ir švietimo politikai, mokyklų steigėjai“, - priminė jis.

Lietuvos mokyklų vadovų asociacija nekvestionuoja mokyklų direktorių rotacijos būtinumo. „Pritariame vadovų kadencijoms, tačiau atkreipiame dėmesį, kad jos turėjo būti įvestos gerai tam pasirengus, jau turint vadovų rezervą, jų motyvavimo sistemą ir kitus dalykis. Dabar gi situacija tokia, kad nelaimėjusiems konkursų mokyklų vadovams, kurie dirbo daugybę metų, visiškai neužtikrinamos jokios socialinės garantijos, galimai išmokama tik mėnesio kompensacija“, - sakė LMVA prezidentas.

Dr. D. Žvirdausko žiniomis, direktorių, kurie mokykloms vadovavo per 30 metų, yra per 200. „Tai reiškia, kad 2018-2019 metais bus paskelbta labai daug konkursų, tačiau kyla klausimų, kaip pretendentai bus vertinami Nacionalinėje mokyklų vertinimo agentūroje, kaip bus spėjama organizuoti konkursus. Manome, kad tam nepasirengta“, - Eltai sakė LMVA prezidentas.

Licėjaus vadovo žodžiais, mokyklų vadovai supranta, kad tokia buvo tiek Prezidentūros, tiek Seimo politinė valia, bet norėtų, kad procesas vyktų sklandžiau, todėl siūlo mokyklų vadovų kadencijas reglamentuojančių teisės aktų įsigaliojimą atidėti metams.

„Procesas nesustotų, bet, manome, vyktų geriau ir sklandžiau“, - įsitikinęs LMVA prezidentas.

Dr. D. Žvirdauskas pastebi tendenciją, kad didmiesčiuose kandidatų į mokyklų vadovus pakanka, bet regionuose yra daug atvejų, kai dėl kandidatų stygiaus ar netinkamumo tie konkursai neįvyksta.

KTU inžinerijos licėjaus direktorius tai sieja ne tik su specialistų stygiumi, bet ir su pastaraisiais metais išaugusiomis atsakomybėmis mokyklų vadovams, o tuo pat metu - konkrečios pagalbos stygiumi.

„Pagalbos labai trūksta tiek nacionaliniu, tiek savivaldybės lygiu ir tai galima labai drąsiai teigti“, - sakė mokyklų vadovų asociacijos prezidentas.

Kita problema, kurią mokyklų direktoriai pirmadienį aptars konferencijoje Seime - etatinio apmokėjimo už darbą įvedimas mokytojams.

„Norime labai aiškiai pasakyti, kad vadovų asociacija pritaria etatiniam apmokėjimui, tačiau matome, kad jam taip pat tinkamai nepasirengta, ir siūlome jį atidėti metams ar bent pusmečiui. Jei to negalima padaryti, turi būti nedelsiant organizuota individualizuota pagalba kiekvienos mokyklos vadovui, nes tai finansai, žmonės, ir tinkamai įvesti naują apmokėjimo už darbo sistemą yra labai svarbu“, - pabrėžė dr. D. Žvirdauskas.

Pasak Eltos pašnekovo, pedagogai mokyklose yra pagrindinė kūrybinė galia ir vykstant permainoms niekaip negali nukentėti - nei dėl darbo sąlygų, nei dėl atlyginimų.

„Turime suprasti, kad pedagogų, kaip ir visų viešojo sektoriaus darbuotojų, perkamoji galia įvedus eurą palaipsniui sumažėjo trečdaliu, jei ne daugiau. Bandant keisti finansų valdymą ir kitas tvarkas, mokytojai niekaip negali uždirbti mažiau, nei anksčiau, nes dabar kyla ir ateityje kils socialinės įtampos. Mes negalėsime pritraukti jaunų mokytojų, galime susidurti su problemomis ir dabar, siekdami išlaikyti aukštos kvalifikacijos mokytojus“, - konstatavo dr. D. Žvirdauskas.

Kaip skelbė ELTA, nuo sausio švietimo įstaigų vadovai skiriami tik penkerių metų kadencijai, jų veikla bus vertinama kasmet, o metų veiklos ataskaitos skelbiamos viešai.

Pasak švietimo ir mokslo viceministro Gražvydo Kazakevičiaus, kuriamas rezervas, kuriame „cirkuliuotų“ potencialūs galimi įstaigų vadovai.

Pagal sausį įsigaliojusias Švietimo įstatymo pataisas, daugiausia pakeitimų numatoma vadovų vertinimo sistemoje: vadovo veikla bus vertinama kasmet. Jo metų veiklos ataskaita bus skelbiama viešai, vadovo rezultatus galės matyti ir apsvarstyti visa bendruomenė, mokyklos taryba ir savivaldybės taryba.

Jeigu vadovas per 5 metų kadenciją bus įvertintas gerai ir labai gerai, jam nebereikės vertintis kompetencijų pakartotinai, bus galima iš karto eiti į konkursą.

Nauja švietimo įstaigų vadovų sistema galios visų švietimo įstaigų - darželių, pradinių, pagrindinių mokyklų, gimnazijų - vadovams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder