Mokyklų statyboms teks ir skolintis

Mokyklų statyboms teks ir skolintis

Valdininkai prašo politikų leisti dar šiemet imti iš banko kone 3 milijonus siekiančią paskolą. Lėšos reikalingos ir futbolo mokyklos statyboms, ir naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje projektui įgyvendinti. Neslepiama, kad skolintis žadama ir kitąmet.

Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės duomenimis, ketinama imti ilgalaikę 2,9 mln. eurų paskolą ne ilgesniam kaip 5 metų terminui investiciniams projektams finansuoti.

Teigiama, kad pinigai reikalingi užtikrinti investicinių projektų finansavimą. 200 tūkst. Eur ketinama skirti naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje projektui įgyvendinti, likusieji - futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversijos pirmajam ir antrajam etapams.

"Pagal įstatymą, kiek Savivaldybė grąžina paskolos, tiek ir gali skolintis. Dabartinis mūsų limitas kaip tik leidžia imti tokio dydžio - 2,9 mln. eurų - paskolą. Būtų gerai, kad šiemet tuos pinigus ir panaudotume, o kitais metais galėtume imti naują paskolą. Kadangi mūsų Savivaldybės reitingas yra geras, manau, kad bus maža marža ir paskolą gausime labai geromis sąlygomis", - kalbėjo R. Kambaraitė.

Jeigu miesto Taryba pritars šiam siūlymui, bus skelbiamas konkursas ir laukiama bankų pasiūlymų.

Pateikiama informacija, kad 2019 m. sausio 1 d. Savivaldybės paimtų ir negrąžintų paskolų likutis dabar siekia per 6,6 mln. eurų. Paėmus dar 2,9 mln. eurų ilgalaikę paskolą, bendra skola sudarytų per 9,5 mln. eurų, arba 9,4 proc. prognozuojamų pajamų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder