Mokyklos varžosi dėl daugiausia vaikštančiosios titulo

Mokyklos varžosi dėl daugiausia vaikštančiosios titulo

Pamokoms persikėlus į namus, rasti vaikus motyvuojančių būdų išlikti fiziškai aktyviems aktualu ir mokytojams, ir tėvams.

Smagų, mokytojus, mokinius bei jų tėvus jungiantį sprendimą jau rado 379 šalies mokyklos, prisijungusios prie mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) inicijuoto mokyklų žingsnių iššūkio.

Tai, kad iššūkis moksleiviams patinka, liudija ir tai, jog prisijungti prie jo kviečiama antrą kartą – per pavasario karantiną šalies mokiniai nužingsniavo daugiau nei 235 mln. žingsnių, o tai tolygu apeiti Žemės rutulį keturis sykius.

Kaip nurodoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime, prie antrojo iššūkio prisijungusios mokyklos kartu jau nuėjo daugiau nei 2,7 mlrd. žingsnių, arba daugiau nei 50 kartų aplink Žemės rutulį.

Antrajame mokyklų žingsniavimo iššūkyje šiuo metu pirmauja Kauno jėzuitų ir Šiaulių Lieporių gimnazijos. Trečioje pozicijoje yra Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija, o ketvirtojoje ir penktojoje – Mažeikių Kalnėnų progimnazija bei Joniškio Mato Slančiausko gimnazija.

„Dėl nuotolinių pamokų ir darbo visi judame mažiau – ir vaikai, ir suaugusieji. Būti aktyviems svarbu ne tik mūsų fizinei sveikatai, bet ir psichinei gerovei – fizinis aktyvumas padeda atsipalaiduoti nuo streso, susikaupti darbui ir mokslui. Ši kūrybiška, mokyklų bendruomenių jau pamėgta iniciatyva ir šeimoms suteikia daugybę galimybių. Kartu žingsniuojant išsikelto tikslo link galima ir ramiai pasikalbėti, sutvirtinti tėvų ir vaikų ryšius“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri pati bėgioja beveik kasdien.

Antrąjį mokyklų iššūkį programėlės „#walk15“ kūrėjai paskelbė 2020 m. spalio pradžioje. „Džiaugiamės, jog prie iššūkio aktyviai jungiasi visa mokyklų bendruomenė – nuo mokytojų ir administracijos atstovų iki mokinių ir jų tėvų, o programėlė „#walk15“ vis dažniau tampa ir edukacine, mokinių aktyvumą namuose skatinančia priemone“, – sako mobiliosios programėlės kūrėja Vlada Musvydaitė.

Anot jos, džiugina ir tai, jog iššūkyje varžosi ne tik didžiųjų miestų mokyklos, bet ir mažiau mokinių turinčių regionų ugdymo įstaigos. Šiuo metu tarp 10-ies aktyviausiai einančių šalies mokyklų yra Vilniaus, Kauno, Klaipėdos Šiaulių mokyklos bei Mažeikių, Joniškio, Šilutės, Pasvalio ir net Šilutės rajone esanti Kintų mokykla.

Šalyje paskelbus antrąjį karantiną, mokytojai ieškojo būdų, kaip suburti mokyklos bendruomenes, o mobiliosios programėlės „#walk15“ žingsnių iššūkis pasirodė esąs puiki priemonė bendruomeniškumui puoselėti.

Mokyklų žingsnių iššūkio nugalėtoją planuojama skelbti balandžio 24 d., jei leis epidemiologinė situacija – programėlės kūrėjų organizuojamo tradicinio nemokamo ėjimo metu Vilniuje. Labiausiai einančiai šalies mokyklai bus įteikta ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėka.

Praėjusiais metais dėl nugalėtojos vardo mokyklos varžėsi iki paskutinių iššūkio valandų: laimėjo Klaipėdos „Smeltės“ progimnazija, aplenkusi Radviliškio Vinco Kudirkos progimnaziją.

Prie viešo mokyklų iššūkio prisijungti gali bet kuri mokykla. Norint dalyvauti, į savo išmaniuosius telefonus reikia parsisiųsti nemokamą mobiliąją programėlę „#walk15“ ir užsiregistruoti viešame mokyklų iššūkyje, primena Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder