Mokykloms dovanoja teniso stalus

Projektai

Dar šį mėnesį uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklas, dalyvavusias šių metų "Sveikiausios klasės" konkurse, pasieks teniso stalai. Jie bus pastatyti moksleiviams prieinamose erdvėse, kad per pertraukas jaunuoliai galėtų aktyviai leisti laiką.

13 teniso stalų buvo nupirkta už Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos pradedamam naujam jaunimo sveikatinimo projektui - "Sveika pertrauka" skirtas lėšas - 10 tūkst. litų.

Pasak minėtos tarybos pirmininkės Audros Daujotienės, stalo teniso stalai "Sveikiausios klasės" konkurse dalyvavusioms mokykloms bus įteikti kaip paskatinamoji dovana už sveikos gyvensenos propagavimą.

Projekto sumanytojai ketina stebėti, kaip moksleiviai priims naujovę - ar sportuos per pertraukas, ar brangins ir tausos naują sportinį inventorių. Jeigu paaiškės, kad ši iniciatyva reikalinga - vaikai noriai žais tenisą per pertraukas ar laisvu nuo pamokų metu, stalus kitais mokslo metais ketinama nupirkti visoms uostamiesčio bendrojo lavinimo mokykloms.

Projektas "Sveika pertrauka" skirtas šiais metais minimam Bendruomenės sveikatos tarybos veiklos 10-mečiui. Tarybos iniciatyva uostamiestyje finansuojami ir kiti sveikatos prevencijos projektai: psichologinės pagalbos telefonu linija, mobilusis narkotikų vartotojų švirkštų keitimo punktas ir kt.

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder