Moksleivius vienija vokiečių kalba ir meilė Baltijos jūrai

Moksleivius vienija vokiečių kalba ir meilė Baltijos jūrai

„sosOstsee“ arba „SOS – Baltijos jūra“ – taip vadinasi šešių dienų trukmės vienintelė ir nepakartojama nemokama kalbos stovykla 9-11 klasių moksleiviams, besimokantiems vokiečių kalbos, kurioje pasiūlė sudalyvauti Goethe’s institutas. Per 14 dienų gavome net 60 moksleivių paraiškas iš įvairiausių Lietuvos kampelių, iš kurių 15 jau šeštadienį, rugsėjo 21 dieną, kartu su 15 moksleivių iš Latvijos įsikurs Melnragėje esančioje stovyklavietėje „Žiogelis 2”. Rugsėjo 24 dienos vakare stovykla persikels į Latvijos pajūrį, Venspilį.

Kaip išduoda pats stovyklos pavadinimas, pagrindinė tema ir bus Baltijos jūros saugojimas, todėl stovyklautojams bus pasiūlyta daug įdomių seminarų ir akcijų tema „Mūsų Baltijos jūra“. Stovyklautojai, vadovaujami patyrusių gimtakalbių vokiečių bei vokiškai kalbančių pedagogų analizuos vandens mėginius ir atliksi eksperimentus, mokysis Morzės kodo, žais linksmą žaidimą „Baltijos jūros mafija”. Per šešias dienas stovyklos dalyviai ne tik aplankys Klaipėdą, Palangą, Venspilį (Latvija), dalyvaus ekskursijose, žaisdami įgys faktinių žinių apie Baltijos jūros situaciją ir problemas, bet tuo pačiu metu ir pagerins savo vokiečių kalbos žinias bei stengsis į savo veiklą įtraukti ir vietinius moksleivius bei atsitiktinius miesto gyventojus. Todėl ypač įdomi turėtų būti rugsėjo 24-oji. Tada stovyklos dalyvius priims Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai ir kartu su stovyklautojais dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse. Tą dieną stovyklos dalyviai kartu su zudermaniečiais bei prie šios akcijos prisijungusiais vokiečių kalbos besimokančiais moksleiviais iš „Žemynos” bei Vytauto Didžiojo gimnazijų klaipėdiečius nustebins „flashmobais”, bandys įkalbinti atsitiktinius praeivius atsisakyti plastmasinių maišelių, pasiūlydami vietoj jų pačių stovyklautojų dekoruotus medžiaginius, kreipsis į įvairių kavinių ir parduotuvių savininkus bei jų darbuotojus, prašydami patalpinti stovyklautojų sukurtus plakatus, raginančius saugoti Baltijos jūrą. Mieste rinks šiukšles ir jas rūšiuos, o iš iškeistų bei surinktų plastmasinių maišelių pagamintais kamuoliais bandys sužaisti futbolą. Stovyklautojų vardu noriu padėkoti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui ir Klaipėdos Akropolio vadovybei už pagalbą organizuojant atskiras veiklas.

Įdomu, kad spalio mėnesį Taline startuos stovykla tuo pačiu pavadinimu, kurioje dalyvaus po 15 moksleivių iš Estijos, Rusijos ir Suomijos. Šie moksleiviai taip pat atliks tokias pačias veiklas, nes šios stovyklos – tai didžiulio tarptautinio Goethe’s instituto projekto„Baltijos jūros regiono bendradarbiavimas“ dalis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder