Moksleiviams pristatyta jaunimo organizacijų veikla

Moksleiviams pristatyta jaunimo organizacijų veikla

Ieškodama naujų viešinimo formų, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija "Apskritasis stalas" (KLAS) šį rudenį jaunuoliams, nepriklausantiems jaunimo organizacijoms, pasiūlė trumpam sudalyvauti jų veikloje, susipažinti su organizacijomis iš vidaus bei išmokti filmavimo pradmenų.

Pirmadienį daliniai šio eksperimento rezultatai buvo pateikti moksleiviams, susirinkusiems į Eduardo Balsio menų gimnazijoje vykusį pristatymą. Čia buvo pristatyti jų bendraamžių kurti filmukai apie penkias jaunimo organizacijas.

Moksleiviai stebėjo trumpo metražo filmukus apie jaunimo kultūrinę organizaciją "Kultūros raktas", Socialinių mokslų kolegijos studentų klubą, Klaipėdos universiteto studentų krepšinio komandos fanų klubą "Baltijos žaibas", Kristaus Karaliaus ateitininkų kuopą ir Klaipėdos universiteto studentų sąjungą.

Asociacijos vykdomo projekto "NVO iš arti" tikslas – populiarinti nevyriausybinę jaunimo veiklą, skatinti jaunuolių įsitraukimą į ją ir kartu didinti Klaipėdos jaunimo organizacijų aktyvumą. Projekto dalyviai turi nufilmuoti trumpo metražo filmus, kurie kuo išradingiau perteiktų organizacijų kasdienybę, veiklas, jų įgyvendinimo procesus. Atrinkti projekto dalyviai lankosi organizacijų susirinkimuose, dalyvauja renginiuose, akcijose, tuo pat metu filmuoja savo įspūdžius, kurie vėliau pristatomi visuomenei.

Komentuodamas vykdomą projektą, KLAS pirmininkas Michailas Denisenko pabrėžė, jog šio projekto nauda dviguba: "Viena vertus, susipažįstame su savo tiksline grupe, antra vertus - suteikiame jaunuoliams informaciją apie prasmingą veiklą ir agituojame likti studijuoti savo gimtajame mieste".

Projektą "NVO iš arti" remia Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Projekto rezultatus numatoma aktyviai pristatinėti ir kitose mokyklose jau sausio mėnesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder