Ministerija: elektroniniam dienynui galima naudoti lėšas iš mokinio krepšelio

Ministerija: elektroniniam dienynui galima naudoti lėšas iš mokinio krepšelio

Elektroniniam dienynui mokykla gali skirti lėšų iš mokinio krepšelio. 20 litų mokiniui per metus skiriama informacinėms ir komunikacinėms technologijoms diegti ir naudoti, taip pat ir elektroniniams dienynams tvarkyti, primena Švietimo ir mokslo ministerija.

Mokykla, prieš pradėdama naudoti elektroninį dienyną, sudaro sutartį su dienyno gamintoju ir numato elektroninio dienyno naudojimo sąlygas, viena iš jų - paslaugos kaina. Vienų gamintojų elektroniniai dienynai yra nemokami, kiti yra nustatę tam tikrą mokestį, tačiau pati mokykla nusprendžia, kurį gamintoją pasirinkti.

Pažymius, pamokos turinį, pamokų lankomumą mokinių tėvai iš elektroninio dienyno sužino nemokamai. Jei tėvai pareiškia pageidavimą gauti papildomas paslaugas, pvz., SMS žinutes, tuomet už jas sumoka, aiškina ministerijos atstovai pranešime spaudai.

Švietimo ir mokslo ministerija taip pat pažymi, kad elektroninis dienynas nėra privalomas. Jei mokykla turi galimybę įsigyti bei išlaikyti elektroninį dienyną, užtikrinti saugų jo naudojimą, mokytojai turi galimybę naudotis kompiuterine technika pamokoje bei turi pakankamai kompiuterinio raštingumo žinių ir gebėjimų, ji gali priimti sprendimą naudoti elektroninį dienyną. Labai svarbu, kad tam pritartų visa mokyklos bendruomenė, teigia ministerijos darbuotojai.

Elektroninio dienyno, kaip ir popierinio, pagrindinė funkcija - duomenų apie mokinių pasiekimus kaupimas: pažymiai, pamokų turinys, lankomumas. Tačiau mokinių tėvai ir mokytojai mato nemažai ir kitų privalumų: tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Mokytojams taip pat sumažėja darbo krūvis - nebereikia tikrinti ir pildyti pasiekimų knygelių, jie gali operatyviau bendrauti su tėvais, greitai paruošia klasės ataskaitas ir pan.

Nuo šių mokslo metų daugiau kaip 100 Lietuvos mokyklų atsisakė įprastinių popierinių dienynų ir mokinių ugdymo apskaitą tvarkys tik elektroniniame dienyne.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder