LPK prezidentas: už žinias svarbesnis kūrybiškas jų taikymas

LPK prezidentas: už žinias svarbesnis kūrybiškas jų taikymas

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis įsitikinęs, kad mūsų šalies švietimo sistema jaunuoliams turėtų ne tik perduoti žinias, bet ir išmokyti kūrybiškai jas taikyti.

"Tiek universitetai, tiek mokyklos yra "užsikirtusios" ant žinių teikimo, kada informacinėje visuomenėje vaikai patys greičiau ir geriau susirenka negu, kad tie mokytojai ar dėstytojai susirenka", - teigia R. Dargis.

Anot LPK prezidento, Lietuva galėtų daug pasimokyti iš Vakarų šalių mokyklų ir universitetų sistemų, kur studentai žinias kaupia savarankiškai, o ugdymo įstaigose įgyja gebėjimus išmintį taikyti sprendžiant nestandartines situacijas.

"Vakaruose (švietimo sistemos, - ELTA) esmė yra kitokia: tau suteikiamos ne žinios - jų susirinkime tu pats dalyvauji, - o gebėjimas kūrybiškai jas taikyti. Vienodų situacijų gyvenime nebūna, - pirmadienį "Žinių radijui" kalbėjo R. Dargis. - Atsakymai bus penki: vienas bus ekonomiškai naudingiausias, kitas - politiškai, trečias galbūt labiausiai tenkins visuomenę. Reikia ieškoti, kaip tą suderinti, čia jau atsiranda tai, ko mūsų mokyklos ir universitetai šiai dienai neturi: kūrybingumą, kurį reikia perteikti, gebėjimą taikyti žinias".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder