Linksmieji perliukai vėl šypsosi

Linksmieji perliukai vėl šypsosi

Devynbalsė dainos paukštė jau 5 kartą apsilankė Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje: čia vyko tarptautinis vaikų ir jaunimo estradinio dainavimo konkursas "Linksmieji perliukai - 2013", sukvietęs dainorėlius ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Kaliningrado srities (Rusijos) bei Baltarusijos.

Vieną dieną pasirodė 65 solistai, o kitą - 45 duetai ir ansambliai. Konkursą pradėjo jauniausia solistė 3 metukų Vilantaintaitė iš Klaipėdos, o užbaigė bene gausiausias vokalinis instrumentinis ansamblis iš Panevėžio V. Žemkalnio gimnazijos.

Pirmųjų vietų solistų ir kolektyvų nugalėtojais tapo: Vilinta Intaitė, Vesta Barisaitė, Nikita Čižauskis, Edita Pronckutė, Eduardas Fedorčenka, Klaipėdos lopšelio - darželio "Puriena" vokalinis ansamblis, Klaipėdos licėjaus duetas, Vyresnysis Polesko VMM choras, Mažeikių M. Račkausko gimnazijos merginų vokalinis ansamblis ir Šiaulių vaikų muzikos studija "En-den-du".

Renginio organizatoriai ypač norėtų padėkoti konkurso vertinimo komisijai, kurių dėka visi dalyviai buvo pastebėti ir apdovanoti. Vertinimo komisijos darbą atliko lietuvių liaudies ir džiazo dainų atlikėja "Jazzvoice-2004" I vietos ir žiūrovų simpatijų prizo laimėtoja, grupės "Capella A" narė, vokalinio meno ir dainavimo mokytoja Rasa Serra, ilgalaikė Klaipėdos miesto Eduardo Balsio menų gimnazijos Muzikos teorijos skyriaus vedėja, muzikologė, įvairių projektų organizatorė bei kuratorė Svetlana Daugėlienė, Klaipėdos miesto Eduardo Balsio menų gimnazijos chorinio dirigavimo skyriaus vyresnioji mokytoja, ilgametė darbuotoja, įvairių projektų ir muzikinių spektaklių režisierė, jaunųjų įvairių konkursų laureatų ir diplomantų kuratorė Raselė Urniežienė, Klaipėdos vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro mokytoja-metodininkė Erlanda Tverijonienė, Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos mokytoja metodininkė, įvairių muzikinių projektų dalyvė, projekto "Folkloras šiuolaikinio žmogaus gyvenime" autorė, švietimo konsultantė Vilmanta Gailiūnaitė ir Palangos muzikos mokytojų metodinio ratelio pirmininkė, Klaipėdos instrumentinės muzikos konkurso "Varpo aidas" įkūrėja, choro dirigentė Ina Cholinienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder