Laisvės gynėjų dienai - pilietiškumo pamoka

Laisvės gynėjų dienai - pilietiškumo pamoka

Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje paminėta Lietuvos valstybinė šventė, Laisvės gynėjų diena. Mokiniai ir mokytojai nuo ankstyvo ryto skambant patriotinei muzikai rinkosi mokyklos kieme prie stilizuotų Gediminaičių stulpų, kuriuos ryto prietemoje išryškino vaikų suneštų žvakučių šviesa.

Mokytojai savo mokiniams tądien priminė šios datos svarbą kiekvienam lietuviui, kiekvieno žuvusiojo aukos svarbą valstybingumui. Degantys Gediminaičių stulpai sušildė kiekvieno širdį, gaivino tautinę dvasią.

Nuaidėjo 14 varpo dūžių, minutė tylos, kuria bendruomenė pagerbė žuvusiuosius.

Visi suprato, kad kiekvienos mažos bendruomenės vienybė ir sutelktumas, prisimenant savo didvyrius, įsilieja į bendrą tautos atminimo sutelktį.

Dėkojame Laisvės gynėjų dienos minėjimo idėjos autoriui mokytojui Mariui Komovui, už skaitovų paruošimą mokytojai Eglei Akudovičienei, visiems mokytojams ir mokiniams ‒ už nuoširdų dalyvavimą, mokinių tėveliams už paramą organizuojant renginį, UAB „Baltic Pallets“, saugos tarnybai G4S bei 6b klasės mokinio Arno tėveliui Aidui už pagalbą pasiruošiant minėjimui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder